EKONOMİ

All Alçı halka arz ile hedef büyütecek

Dünyanın sayılı şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan Fernas Şirketler Grubu bünyesinde bulunan, Ankara ve Batman’da alçı fabrikaları olan All Alçı A.Ş. Borsa İstanbul’da işlem görmek ve hisse senetlerinin halka arzı için düğmeye bastı.

All Alçı halka arz ile hedef büyütecek
06-05-2024 11:01
06-05-2024 11:02
BATMAN
Google News

RESMİ PROSEDÜR 2025’DE TAMAMLANIYOR

2024 yılı ilk haftalarında Borsa İstanbul’da işlem görmek için SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) resmî başvuru yapan All Alçı yetkilileri, finansal tabloları, genel kurul kararları ile gerekli resmî belgelerin tamamını İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına sundu. Halka arz ve talep toplama süreci gerekli denetimlerden sonra 2025 yılı ortalarında gerçekleşmiş olacak.

SPK ve BORSA YETKİLİLERİ RAPOR HAZIRLAYACAK

Fernas Alçı Sanayi Tic. A.Ş. Alçı Tekno İnşaat ve Kimyasal Ürünler Fabrikalarının hisse senetlerinin halka arzı için SPK ve Borsa uzmanları Ankara Gölbaşı’nda bulunan ve yıllık 600 bin ton kapasiteli fabrika ile Batman Organize Sanayi Bölgedinde bulunan yıllık 300 bin ton kapasiteli iki fabrikada araştırma, inceleme yaparak rapor hazırlatacak. Rapor daha sonra değerlendirilmek üzere SPK tarafından İMKB’ye gönderecek.

DAHA ÇOK BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Grubunun, inşaat sektöründeki all ve tekno markalarını destekleyen, modern ileri teknoloji, yönetim, yurt içi, yurt dışı üretim ve piyasa tecrübesi ile inşaat sektörünün her aşamasında ihtiyaç duyulan alçı, alçı plaka, pvc vinil kaplı plaka, profil, beton astarı, bims ve yapı kimyasalları gibi, yapı malzemelerini üretip, pazarlayan All Alçı İnş. Tic. AŞ. Borsa İstanbul’a girip, hisse senetlerini halka arazı ve talep toplaması ile birlikte çok daha büyümeyi hedefliyor. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete