GÜNDEM

“ALLAH SEVGİSİ OLAN, ANIZ YAKMASIN”

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, kenti etkisi altına alan anız yangınları ile mücadelede kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

“ALLAH SEVGİSİ OLAN, ANIZ YAKMASIN”
02-10-2015 20:18
Google News

Anız yangınları yüzünden hava kalitesinin düştüğünü belirten Kavuş, özellikle kalp ve astım rahatsızlığı olanlar ile yaşlı ve çocukların, artan anız dumanı ve partiküllerden ciddi bir biçimde etkilendiğini belirterek “Anız yangınlarının önlenememesinin en büyük nedeni vatandaşların duyarsızlığı ve kurumsal işbirliği eksikliğidir. Bu sene İl Özel İdaresi, yangına müdahale noktasında İtfaiye Müdürlüğü’ne bir iş makinesi ve tanker takviyesinde bulunmuştu onu da geri çekti.  Yangın söndürme araçları olan kurumlar, itfaiye ekiplerine yeterli desteği vermiyor.  Ayrıca anız yakanlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanmıyor” dedi.

“ANIZ YAKANA MÜDAHALE EDİLSİN”

Tarla sahiplerinin de anız yangınları ile ilgili uyarıları dikkate almadıklarını belirten Kavuş “3 aydır kurumlar, muhtarlar, çiftçiler ve din adamları ile görüşerek anız yangınlarının önüne geçmeye çalıştık. Akla gelebilecek her öneriyi dile getirdik.  Ancak yine de bu sorunun önüne geçilemedi.  Bu sorunun önlenmesi için kurumlar arası işbirliği şarttır.  İçinde Allah korkusu ve doğa canlı sevgisi olanlara sesleniyoruz lütfen anız yakmayın, yakanlara da müdahale edin” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete