HALKIN SESİ

ALO TAVŞO PAZARI DURGUN GÜNLER…

Çatışma ve operasyonların gün geçtikçe tırmandığı bölgede, esnaf zor günler geçiriyor. Yılın her günü yoğun kalabalığın yaşandığı Alo Tevşo Pazarı, çatışma ortamı ile birlikte hareketsiz günlerini yaşıyor.

ALO TAVŞO PAZARI DURGUN GÜNLER…
11-09-2015 19:20
Google News

LEZZETLİ KAVUNLAR, ALICISINA ULAŞAMIYOR

Alo Tevşo Pazarı’nda kavun satan Abdullah Aslan, satışların beklenen düzeyde olmamasından yakınıyor. Lezzetli kavunlara ilginin az olduğunu söyleyen Aslan “2 çocuk babasıyım. 15 senedir bu işi yapıyorum. Normalde her yaz mevsiminde kavun satışları tavan yapardı. Şu anda fiyatlar çok iyi olmasına rağmen satışlar ne yazık ki iyi değil. Süreç, kötüye gittiği için insanlar çarşıya dahi çıkamıyor. Satışların az olmasını buna bağlıyoruz” dedi.

AYAKKABI SEKTÖRÜ DURDU

Yaklaşan Kurban Bayramına rağmen satışların iyi olmadığını söyleyen Yunus Ayakkabı İşletmecisi Beşir Çiçek ve Ömer Çiçek de barışı dört gözle beklediklerini ifade etti. Çiçek ortaklar “Bayram hazırlığımızı tamamladık. Maliyetine satış yapıyoruz. Bayram nedeniyle uygun kampanya ve indirimler uyguluyoruz. Ayakkabı satıyoruz ama istenen düzeyde değil” şeklinde konuştu.

ÇARIK AYAKKABIDA DA MANZARA AYNI

Alo Tevşo Semt Pazarında bulunan Çarık Ayakkabı da umduğunu bulamadı. Ayakkabı çeşitlerinin bol olduğu mağazada fiyatların 10 TL’den başladığını söyleyen Mağaza Sorumlusu Ramazan Dursun “Her bütçeye hitap eden fiyatta ayakkabılarımız var. Bay, bayan, çocuk ayakkabılarında çeşitlerimiz boldur. Bayrama günler kala satışların artacağını umut ediyoruz” dedi.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ YEŞİLLİKLER, ALICISINI BEKLİYOR

Şifa deposu ve sofraların vazgeçilmesi olan yeşillikler de tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Yeşillik satışlarının normal düzeyde seyrettiğini söyleyen Nevzat ve Mehmet Akkurt “Alo Tevşo’da bir durgunluk söz konusu. Daha önce iğne atsan yere düşmezdi. Şimdi ise gelip ihtiyaçlarını alıp hemen eve dönüyorlar. İnsanlarda korku hakim. Bundan esnaf etkileniyor” dedi.

PEYNİRLER, TEZGÂHLARDA BEKLİYOR

Pazarda peynir satışı yapan Hüseyin Dumak, birbirinden lezzetli peynirlere alıcı bulmakta güçlük çektiğini söylüyor. Olumsuz sürecin, halkı ve esnafı da olumsuz yönde etkilediğini açıklayan Dumak “50 yıldır bu işi yapıyorum, baba mesleğimdir. Peynir çeşitlerimiz boldur, hepsi lezzetli ve tazedir. Ancak satışlar daha iyi olacak diye umut ederken, beklenen düzeyi yakalayamadık” ifadelerini kullandı.

SEBZE SATIŞLARI NORMAL

Pazarda sebze satışı yapan Doğan Aslan da piyasanın hareketleneceği günleri dört gözle beklediklerini söyledi. Satışların istenen düzeyde olmadığını açıklayan Aslan “Her türlü sebzeyi taze bir şekilde köylerden getirip satıyoruz. Ancak satışlar daha iyi olması gerekirken, ne yazık ki umduğumuzu bulamıyoruz” dedi.

ESNAFIN AYAKKABISINI BOYUYOR

Alo Tevşo Pazarı’nda ayakkabı boyacılığı yapan İsmet Dinçer, esnafın gelirinin her geçen gün düştüğüne dikkat çekerek “4 çocuk babasıyım. 18 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce esnafın ayakkabısını boyayarak cebime az da olsa para giriyordu. Ancak şimdi satış yapamayan esnaf, ayakkabısını dahi boyatamıyor. Esnafa destek çıkılması lazım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete