HALKIN SESİ

ALO TEVŞO, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR...

Bu hafta ‘Esnafın Nabzı’ köşesi için Çarşı Mahallesi’nde bulunan Alo Tevşo Semt Pazarının konuğu olduk.

ALO TEVŞO, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR...
15-10-2017 13:49
Google News

Piyasanın durgunluğu ve ekonomik kriz nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnaf, zor günler yaşadıklarını belirtti. Batman’ın en hareketli ve işlek çarşısı olarak bilinen
Alo Tevşo’da esnaf, son günlerde sinek avlamaya başladı.

“VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Alo Tevşo esnaflarından Mehmet Emin Akkurt, satışların durgunluğundan dert yakınarak, “Biz esnaflar, kimsenin ekmeğine mani olmadan, çoluk çocuğumuzun rızkı için sabahın erken saatlerinde buraya gelip akşama kadar müşteri bekliyoruz. Vatandaşlardan bizden alışveriş yapmasını ve bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

YEŞİL ZEYTİN TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Vatandaşların kış hazırlıkları sürüyor. Kışın vazgeçilmez ürünlerinden yeşil zeytin tezgâhlardaki yerini aldı. Zeytinlerin Mardin’den geldiğini belirten esnaflardan Hansan Tuncay, “Zeytinlerimiz Mardin’den gelmektedir. Zeytinlerimiz çiğ olup vatandaşlarımız kendileri kış için hazırlamaktadır. Zeytinlerimizin kilosu 5 TL’den satılmaktadır” dedi.

TAZE YEŞİLİK BURADA

Alo Tevşo’daki tezgâhında yeşillik satan Hasan Akkurt, “Kış mevsimi yaklaşıyor o yüzden sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Yeşilliklerin, vitamin deposu olduğunu açıklayan Akkurt “Sebze, kış mevsiminde sofraların gözdesidir. Çünkü vitamin deposudur. Sağlığa faydalıdır, vücut direncini yüksek tutar. Havuçlarımız var, roka ve maydanozlarımız var, her türlü yeşillik ve sebzeleriz mevcuttur. Fiyatlar da şu anda iyidir” ifadelerini kullandı.

“PAZAR BOMBOŞ”

Pazarda sebze satışı yapan Süleyman Aslan, semt pazarlarının eskisi gibi yoğun ve kalabalık olmadığını belirtiyor. Olumsuz sürecin esnafın etkilediğini dile getiren Aslan “Daha önceden pazar tıklım tıklım olurdu. Hareketliydi. Ancak son zamanlarda insanlar pazara uğramıyor. Süreç kötüye gittiği için insanlar dışarı çıkıp alışveriş yapmak istemiyor. Esnaf olarak bir an önce sürecin bir an önce düzelmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete