HALKIN SESİ

ALO TEVŞO ESNAFINI DİNLEDİK

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Batman İçin Yerel Pazar Alo Tevşo Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar start aldı.

ALO TEVŞO ESNAFINI DİNLEDİK
29-03-2019 14:24
Google News

Yaklaşık 1 yıl sürecek olan çalışmalar doğrultusunda Alo Tevşo Esnaf’ı taşınmaya başladı. Kimi hüzünle, kimi sevinçle taşıma işlemine başlarken, Sonsöz Gazetesi olarak duygularını sorduk ve aldığımız cevapları sizlerle paylaşıyoruz.

“HÜZÜNLÜYÜM”

Yıllardır Alo Tevşo Semt Pazarında esnaflık yapan Arif Avcı, “40 yıldır esnaflık yapıyorum ve yaklaşık 20 yıldır Alo Tevşo Semt Pazarındayım. Burası bizim bir diğer evimiz, bütün anılarımız burada. Burası yıkılıp, yerine modern bir yer yapılması güzel ama anılarımızda yok olup gidecek. O yüzden hüzünlüyüm” dedi.

“HERKESİN HAKKININ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Alo Tevşo Pazarı’nda peynir satışı yapan Osman Beyan, “Alo Tevşo var olduğundan beri ben burada şarküteri ürünleri satıyorum. Bizleri geçici olarak eski ilçe otogarına taşıyacaklar. Ama burası bittiği zaman herkesin hakkının verilmesini istiyoruz. Çünkü burası bizim ekmek kapımız” dedi.

“BATMAN’IN UNUTULMAZ YERİDİR”

Bütün alışverişini Alo Tevşo’da yapan İbrahim Ekinci isimli vatandaş, “Ben yıllardır bütün alışverişimi Alo Tevşo’da yapıyorum. Burası Batman’ın unutulmaz yerlerinden biridir. Buranın tarihi bir havası var. Yıkılıp yerine modern bir yer yapılacak ama bence o tarihi havayı anımsatacak bir proje yapsınlar” dedi.

“MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ”

Çalışmalarının ardından mağdur edilmek istemediğini belirten Alo Tevşo Esnafı Metin Yılmaz, “Alo Tevşo Semt Pazarı’nda 20 yıldır esnaflık yapıyorum. Burası bizim için bambaşka bir yer. Yıkılacağı için çok üzülüyoruz. Yeni yer yapıldıktan sonra dükkânlarımızın bize geri verilmesini istiyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz” dedi.

“ALO TEVŞO BATMAN’IN MARKASIDIR”

Taşıma işinin başladığını söyleyen İsmail Yılmaz, “Alo Tevşo Batman’ın markasıdır. Uzun yıllardır burada bay, bayan ve çocuk kıyafet satarak geçimimi sağlıyorum. Yavaş yavaş taşınma işlemine başladık. Geçici olarak eski otogar’da hizmet vereceğiz.  Yeni Alo Tevşo pazarı modern olacak. İşlemlerin çok uzun sürmeden bitirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete