GÜNDEM

Altın haftaya nasıl başladı? İşte 24 Şubat güncel çeyrek ve gram altın fiyatları…

Altın fiyatları haftaya hafif bir yükseliş ile başladı. Corona virüsünün ve İdlib geriliminin etkileri ile rekor kıran altının gramı güne 326,94 seviyelerinde giriş yaptı. Peki çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın haftaya nasıl başladı? İşte 24 Şubat güncel çeyrek ve gram altın fiyatları…
24-02-2020 11:01
Google News

Dünyada yaşanan gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarındaki dalgalanmalar da devam ediyor. Dışarıda corona virüsü salgını, içeride artan İdlib gerilim altın fiyatlarındaki yükselişte etkili oluyor. İşte güncel çeyrek ve gram altın fiyatları…

ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın: 528 Lira

Yarım altın: Bin 56 Lira

Gram altın: 326,94 Lira

Cumhuriyet altını: 2 bin 173 Lira

Tam altın: 2 bin 205  Lira

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GOLDMAN: 1850 DOLARI GÖREBİLİR

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, paylaştığı notta, corona virüsü salgınının yayılmasının mart sonuna kadar kontrol altına alınması durumunda bile altın ons fiyatının 1750 doları görebileceği öngörüsünde bulundu.

Bankanın notunda, virüsün yayılmasının marttan sonra da devam etmesi durumunda altında 1850 dolar seviyesinin görülebileceğini yazıldı.

""

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Sozcu.com.tr’ye konuşan İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarındaki yükselişin hem dış hem de iç nedenleri olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası piyasalarda altının dolar cinsinden fiyatının yükselişinde birinci etkenin, Çin’de ortaya çıkan ve küresel ekonomiyi sarsmaya başlayan corona virüsü salgını olduğunu vurgulayan Yıldırımtürk, salgının akıbetinin de bundan sonraki fiyatlar için belirleyici olacağını söyledi.

Savaşlar sırasında altın fiyatlarının arttığını, virüs salgınının da bir tür biyolojik savaş olduğunu söyleyen Yıldırımtürk, bu durumlarda üretimde ve ekonomik büyümede düşüş görüldüğünü, yatırımcıların güvenli liman olarak altına yöneldiğini dile getirdi.

Yıldırımtürk, dolar endeksinin de arttığını, bunun da TL cinsinden altın fiyatlarını arttırdığına işaret etti.

Hem küresel hem de iç piyasalarda öngörülebilirliğin çok zayıfladığına dikkat çeken Yıldırımtürk, altındaki yükselişin iç nedenlerine dair de “İdlib gerilimi ve Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin TL’nin dolar karşısında değer kaybına neden oldu” dedi.

Dışarıda virüs, içeride İdlib geriliminin altın fiyatları için belirleyici olacağını söyleyen Yıldırımtürk, vatandaşın düğün gibi zorlayıcı durumlar olmadıkça son dönemde altın alamadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete