GÜNDEM

ALTINDAĞ “CAZİBE MERKEZ PROGRAMI, İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK”

Doğu ve Güneydoğu’da 23 ili kapsayan, aralarında Batman’ın da yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

ALTINDAĞ “CAZİBE MERKEZ PROGRAMI, İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK”
03-02-2017 20:01
Google News

DİKA’nın Mardin’deki hizmet binasında düzenlenen toplantıda Genel Sekreter Yılmaz Altındağ, yatırımcıya sağlanan 6. Bölge teşviki ve Cazibe Merkezleri teşviki ile birlikte Doğu’ya ilk defa pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.

İŞSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAK BİR PROJE

Ajans üzerinden başvuru yapacak olan yatırımcılara ücretsiz danışmanlık hizmetinin verildiğini söyleyen Altındağ “Bu program, 62 milyarlık üretime dayalı bir projedir. İnsanların çalışabileceği, üretimin olabileceği, göçün engelleneceğini bir mantık ile hazırlanmış. Tabi işsizlik de ortadan kalkacak. Proje İstanbul’da, Ankara’da, Kocaeli’nde, Antalya’da ve bölgemizde anlatıldığı zaman babanın oğluna yapmadığı bir hadise noktasındadır. Elbette ki eksileri vardır ama artıları eksilerinden daha fazladır. Bu eksikleri gidermenin fırsatları da var. 2017’de yapılanmayanlar 2018’de telefi edilebilecek” dedi.

BATMAN VE ŞIRNAK’TA 50’Yİ AŞKIN BAŞVURU

Ajansın, desteklerden faydalanmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğini de belirten Altındağ “Bizden bilgilendirme talep eden OSB’leri, Ticaret Odalarını, STK’ları, Ticaret Borsalarını ve Müşavirler Odalarını önümüzdeki günlerde detaylı olarak bilgilendireceğiz. Yatırımcıya bir engel yok. Yatırımcı sadece iyi bir proje ile karar verecek. Bölgemiz 6. bölge teşviklerinden faydalanıyor. 6. bölge teşvik kapsamında yatırımcı yurt dışında getireceği malzemelerin belge ve KDV’lerinden muaftır. Bölgede 6. bölge teşvikleri devam edecektir. 

Cazibe merkezleri ile ilgili bilgilendirmelere başlamadan önce başvuran yatırımcı sayısı 11 kişi iken bilgilendirmelere başladığımızdan itibaren bu sayı 4 ilimizde toplam 200’ü buldu. Mardin’de ön başvuru yapan yatırımcı sayısı 100’ü geçti. Batman ve Şırnak’ta da 50’yi geçti” dedi. Toplantı, sorulan soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete