GÜNDEM

ALTINDAĞ “DOĞRU YATIRIM YAPAN FİRMALARI DESTEKLEYECEĞİZ”

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin 500 metrekare alanda faaliyet yürüten Dicle Boru Tesislerini ziyaret etti.

ALTINDAĞ “DOĞRU YATIRIM YAPAN FİRMALARI DESTEKLEYECEĞİZ”
25-08-2016 18:29
Google News

Altındağ, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerini kapsayan DİKA’nın, yatırımcı kuruluşlara yönelik desteklemelerini sürdürdüğünü söyledi. Metal boru üretimi ve izolasyonu alanında faaliyet gösteren tesiste inceleme yapan Altındağ, farklı firmaları teşvik ederken, sürdürülebilir ve istihdam yaratmayı hedef seçen firmalara öncelik verdiklerini söyledi.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJELERİ DESTEKLEYECEĞİZ

Dicleboru tesislerini desteklerken, DİKA’nın çalışmalarından bahseden Altındağ “İşletme 17 kişi ve yüzde bir karla ile işe başladı. Bugün itibarı ile 40 kişi istihdam ediyor, kâr oranını da yüzde 9 çıkardı. AR-Ge ve kalite analiz ve kontrol laboratuarı bölgede kendi alanında bir ilk.  Bu bizim için önemli bir gelişme. Ajans olarak belli ve katı kurallarımız var. Ama inandırıcılığı ve doğru yerde ve doğru zamanda ortaya koyulan projeleri inisiyatif kullanarak destekleriz. Bütün değerlerimizi hareketlendirecek, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak hale getirmeyi amaçlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Yeter ki bölgeye ve ülkeye yararlı bir yatırım yapılsın, biz yatırımcının ayağına gideriz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete