GÜNDEM

AMATEM İÇİN KAMPANYA BAŞLATIYORUZ

Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, uyuşturucu sorununa dönük yaptığımız haberleri değerlendirdi, ilgili kurumları göreve davet etti.

AMATEM İÇİN KAMPANYA BAŞLATIYORUZ
19-10-2018 20:41
Google News

 

 “UYUŞTURUCU SORUNUNU GÜNDEMİMİZDEN DÜŞÜRMÜYORUZ”

12 Ekim’de “Uyuşturucu Kullanım Yaşı Düşüyor” başlıklı haberimizden sonra gazetemize gelen iddialardan birini 17 Ekim tarihinde “Bu İddia Yanıt Arıyor” başlığı ile yayınlamış, güvenlik kameraları ile donatılan Atatürk Parkında güpegündüz esrar içildiğini yazmış, vatandaş adına “Çocuk ve gençler, uyuşturucuya bu kadar rahat mı ulaşıyor? Çocuk ve gençlerin uyuşturucuya ulaşması bu kadar kolayken, güvenlik ekipleri uyuşturucu satıcılarına nasıl ulaşamıyor ve müdahale edemiyor?” sorularını yöneltmiştik.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Haberimizi değerlendiren Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu “Uyuşturucu, ahlaki değerlerimizin kökünü kazımaya dönük bir beladır. Bu beladan kurtulmamız, toplumun tüm kesimlerinin el ele vermesiyle mümkündür. Güvenlik Birimlerinin, uyuşturucuyu asla Batman ilimize sokmamadaki kararlılığı elzemdir. Eğitim Kurumları çocukları kucaklayıcı ve doğruya yönlendirici olmalı. Aileler, çocuklarına sevgiyi verirken takip edici olmalı. Sivil Toplum Örgütleri ve Kurumlar da tüm önlemleri almakla yükümlüdür” dedi.

AMATEM KURULMASI ZORUNLULUK

Batman’a AMATEM kurulmasını da isteyen Zorluoğlu “AMATEM’lerde çocuklarımızın tedavisi, devlet kurumlarımız tarafından ücretsiz yapılıyor ancak aileler, çocuklarını büyük kentlerdeki AMATEM’lere götürürken barınma ve yol masrafları altında eziliyor. Batman’da tüm siyasetçilere, kurumlara ve idarecilere çağrım, Batman’a AMATEM kurulması için el ele verelim. Batman’ımızı ve Gençlerimizi seviyorsak, tüm Batman Halkını, STK’ları, kurumları ve basınımızı, uyuşturucuyla mücadele kampanyası başlatmaya davet ediyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete