SPOR

AMATÖR LİG 40 DERECEDE BAŞLADI

AMATÖR LİG 40 DERECEDE BAŞLADI

AMATÖR LİG 40 DERECEDE BAŞLADI
22-09-2014 20:00
Google News

Batman 1. Amatör ligi 40 derece sıcağın altında yapılan açılış maçı ile start aldı.

Açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Halil Çöl, ASKF Başkanı Mahmut Akyol, Futbol İl Temsilcisi Abdülkadir Kardeş, kulüp başkanları, sporcu ve takımların taraftarı katıldı.

2014-2015 futbol sezonunda ilk karşılaşma 19 Mayıs Gençlikspor ile Eğitimspor arasında oynandı. Açılış karşılaşmasını Eğitimspor, yaş ortalaması 17 olan 19 Mayıs Gençlikspor takımını ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 yenmesini başardı.

Amatör ligin ikinci karşılaşmasında ise lige son anda katılmaya karar veren Bıçakçı Köyüspor ile Güneşspor arasında oynandı. Şampiyonluk yolunda iyi bir takım kuran Güneşspor rakibini 4-0 gibi farklı bir skor ile yenmeyi başardı. Geçen yılın çeyrek finalistleri olan Sağlıkspor ile Teiaş Gençlikspor takımlarının maçı ise nefes kesti. Zorlu geçen karşılaşmayı Teiaş Gençlikspor 2-1 kazanmasını bildi. Cumartesi oynanan 3 karşılaşmaya da ilgi büyüktü.

PAZAR GÜNÜ NEFESLERİ KESTİ

Pazar günü oynanan 1. Amatör ligdeki müsabakalar seyirci rekoru kırdı. Günün ilk maçında yeni kurulan Hasankeyf Diclespor güçlü kadrosuyla Beşirispor takımını 5-1 gibi farklı bir skor ile yenmeyi başardı. Karşılaşmayı Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca’da izledi. Günün ikinci maçında 1955 Belediyespor Gençlerbirliğispor takımını 3-0 yenmesiyle devam etti. 1. Haftanın derbisi olarak bilinen Yeşiltepespor ile Aydınkonak Gençlikspor maçı zorlu bir 90 dakikaya ev sahipliği yaptı. Karşılıklı atılan gollerle karşılaşma 2-2 sona erdi. Amatör maçlara ilginin beklenilenin üzerinde olması ise dikkat çekti. Hafta sonu oynanan birçok karşılaşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Halil Çöl, Şube Müdürü Burak Eren ile birlikte izledi.

1. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

19 Mayıs Gençlikspor – Eğitimspor     1-3

Güneşspor – Bıçakçı Köyüspor           4-0

Teiaş Gençlikspor – Sağlıkspor            2-1

Tüpraşspor – Üniversitespor (Hükmen)3-0

Beşirispor – Hasankeyf Diclespor        1-5

1955 Belediyespor – Gençlerbirliğispor 3-0

Aydınkonak Gençlikspor – Yeşiltepespor 2-2

2.         HAFTA MAÇLARI

Yeşiltepespor – Üniversitespor

Eğitimspor – Tüpraşspor

Gençlerbirliğispor – Hasankeyf Diclespor

Sağlıkspor – 1955 Belediyespor

19 Mayıs Gençlikspor – Güneşspor

Beşirispor – Aydınkonak Gençlikspor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete