SPOR

AMATÖR LİG, PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ

AMATÖR LİG, PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ

AMATÖR LİG, PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ
01-09-2014 18:06
Google News

Batman 1.Amatör Liginin tek grup ve play-off maçlarıyla birlikte yaklaşık 30 maç oynanılacağından dolayı, adeta patlamaya hazır bomba gibi.

Ligin başlamasına 15 gün kala 14 takımlı amatör ligi Türkiye’de en çok müsabaka yapacak illerin başında geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan bazı amatör takımların kulüp başkanları “Batman amatör ligi tarihinde hiç bu kadar zorluk çekmemişti. Kurum takımları her sezon için yüz milyarlar harcarken, kendi imkânları ile lige katılım sağlayan takımlar ise adeta kaderleriyle baş başa bırakılıyor. Kurum takımları futbolu amatörlükten çıkarıp kendi egolarını tatmin etmek için uğraşıyor. Bu yıl bir kurum takımımız sporcularına sezon başlamadan 20, 15 ve 5 bin gibi fahiş paralar vererek futbolcu transferi yapıyor. Bizler de artık oynatacak futbolcu bulamıyoruz. Böyle devam ederse Batman futbolunu bitirirler” dedi.

8 TAKIM GERİ ÇEKİLEBİLİR

Batman 1.Amatör Liginde bazı kurum takımları dışında 8 takımın geri çekilebileceğini açıklandı. Yapılan açıklamada “Lige katılım sağlarsak 30 maçta sadece kahvaltı versek 200 Tl’den 6 bin Tl yapıyor. Buna maç yemeğini de eklersek büyük bir maddi külfet olacak. Lige normal şartlarda katılım sağlayan bir kulüp yaklaşık 30 bin Tl’ye ihtiyaç duymaktadır. Kurum takımları bu parayı bir sporcuya ödüyor. ASKF bu ligi 2 grup yapmaz ve şartları düzeltmezse, lige katılım sağlamayacağız. Bazı kurum takımları amatör futbolunu bitirme noktasına getirmiş. Genel merkezlerine biz sokak çocuklarıyla spor yapıyoruz ve ardından da yüz milyarlarca para harcayan art niyetli kurum takımlarını da çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştular. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?