SPOR

AMATÖRDE 24. HAFTA GERİDE KALDI

AMATÖRDE 24. HAFTA GERİDE KALDI

AMATÖRDE 24. HAFTA GERİDE KALDI
09-03-2015 18:24
Google News

Batman 1. Amatör liginde ligin 24. haftasında oynanan 7 karşılaşmanın ardından sona erdi. Günün ilk maçında lider 1955 Belediyespor Üniversitespor takımını 7-1 yenerek haftanın maçı başladı. Ardından Teiaş Gençlikspor Yeşiltepespor engelini 3-0’lık skor ile geçti. Aydınkonak Gençlikspor Hasankeyf Diclespor takımını 4–0 gibi farklı bir skor ile yenerek rakibini ateş hattına attı. Bıçakçı Köyüspor ile Tüpraşspor ise 0–0 berabere kaldı. Eğitimspor ise Gençlerbirliğispor takımını tek golle geçerek kümede kalmayı garantiledi. Sağlıkspor için hayati önem taşıyan 19 Mayısspor maçında ise gülen taraf oldu. Güneşspor ise sahaya çıkmayan Beşirispor takmını 3-0 hükmen yenerek ligte kalmayı garantileyen takım oldu. Sağlıkspor 19 Mayısspor engelini 2-0’lık skor ile geçti. Ligin 24. haftasında filler 18 kez havalandı.

24. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

19 Mayıs Gençlikspor – Sağlıkspor   0-2

Aydınkonakspor – Hasankeyfspor    4-0

1955 Belediyespor – Üniversitespor  7-1

Bıçakçıspor – Tüpraşspor                   0-0

Eğitimspor – Gençlerbirliğispor         1-0

Teiaşspor – Yeşiltepespor                  3-0

Güneşspor – Beşirispor                      3-0

25. HAFTA MAÇLARI

19 Mayıs Gençlikspor – Bıçakçı Köyüspor

Tüpraşspor – Aydınkonakspor

1955 Belediyespor – Yeşiltepespor

Eğitimspor –Sağlıkspor

Teiaş Gençlikspor – Beşirispor

Hasankeyfspor – Üniversitespor

Gençlerbirliğispor – Güneşspor

 

Play-Off eşleşmeleri belli oldu

Batman 1. Amatör liginde ligin bitiminin hemen ardından oynanacak olan Play-Off maçlarında eşleşecek takımlar ligin bitimine 2 hafta kala belirlendi. Lider 1955 Belediyespor ligin 4. sırasında bulunan Yeşiltepespor ile eşleşti. 2. sırada bulunan Aydınkonak Gençlikspor ile 3. sırada bulunan Teiaş gençlikspor takımları oynayacak. Play-Off maçlarında ilk karşılaşmalar çift maç üzerinden oynanacak. Ardından galip gelen takımlar Batman Amatör şampiyonluğu için mücadele edecekler. Şampiyon olan amatör takım BAL Ligine yükselme maçı için BAL Ligi temsilcisi Gercüş Bağlarspor ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmada galip gelen takım bir üst tura çıkacak. 

 

2. AMATÖRDE ŞAMPİYON ARANIYOR

Batman 2. Amatör ligi 3 haftadan beri bitmesine rağmen hala 1. Amatör ligine çıkacak takımlar açıklanmadı. Batman’da oynanan son karşılaşmada Karşıyakaspor takımının kaçak oyuncu oynattığı gerekçesiyle, Sason Gençlikspor itiraz etti. İtirazın doğrulanması durumunda Sason Gençlikspor maçı hükmen 3–0 alacak. Böyle bir karar durumunda Sason Gençlikspor 2. amatör liginin lideri olarak kupasını alacak. Bir diğer durum ise Kozluk ilçesinde son olarak Batmanspor maçını 3–1 kazanan Kozluk Gençlikspor ilçede şampiyonluk turu atmasına rağmen henüz bir karar verilmedi. Karşıyakaspor ile Sason Gençlikspor takımları ise Kozluk Gençlikspor takımının 4. haftada yapması gereken antrenörlük sözleşmesini 7. haftada yaptığı gerekçesiyle takımın diskalifiye edilmesi gerektiği görüşünde. Batman Tertip Komitesi ve Disiplin Kurulu Karşıyakaspor ile Sason Gençlikspor takımlarının itirazlarını Ankara Amatör işler kuruluna gönderdi. Verilecek kararın ardından Batman 2. Amatör şampiyonu ve ikincisi belirlenecek. 2. Amatör liginde yaşanan rezaletlerin son bulmasını isteyen sporseverler, amatör sporunu bitme aşamasına geldiğini ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete