SPOR

AMATÖRDE YENİ LİDER: İDMAN YURDUSPOR…

AMATÖRDE YENİ LİDER: İDMAN YURDUSPOR…

AMATÖRDE YENİ LİDER: İDMAN YURDUSPOR…
06-11-2017 21:18
Google News

İDMAN YURDU ZİRVEYE OTURURKEN, 2 TAKIM İSE 3 PUANLA TANIŞMIŞ OLDU

Güneş Spor, geçen sezon finalde karşılaştığı ve kaybettiği Tüpraş Spor’a karşı bu sefer 2–1 galip geldi.

BEŞİRİSPOR, EVİNDE KAYBETMİYOR. YENİ LİDER İDMAN YURDUSPOR

Batman 1.Amatör Lig 3.hafta geride kalırken, bir takım 3’te 3 yaparak 9 puanla zirveye yerleşirken, hiç puanı olmayan 2 takımda 3 puanla tanışmış oldu.

Cumartesi günü 19 Mayıs 2 no’lu saha, Yeşiltepe Spor ile Aydınkonak Gençlikspor mücadelesine sahne oldu.

İki haftadır kötü sonuçlar alan ve hiç puanı bulunmayan Aydınkonak Gençlikspor, geçen hafta ligin güçlü ekiplerinden Tüpraşspor ile 1–1 berabere kalan Yeşiltepe Spor’u, 2–1 mağlup ederek 3 puanla tanışmış oldu.

Günün sonraki mücadelesi olan ve 2 takımında 6’şar puana sahip olduğu TEİAŞ Gençlikspor ile İdman Yurduspor karşılaşmasına sahne oldu. Saat 13.00’da başlayan müsabaka oldukça zevkli ve çekişmeli geçti. Ligde şampiyonluğa oynayan her iki takım galibiyet için büyük bir mücadele örneği sergilediler. Taraftarında ilgi gösterdiği karşılaşmada İdman Yurduspor rakibini yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Günün son karşılaşması olan ve Saat 15:00’da başlayan ligde iki haftadır galip gelemeyen Güneş Spor güçlü rakibi TüpraşSpor’u 2–1 mağlup edip 3 puanla tanışmış oldu.

Pazar günü saat 15.00’da Sağlık Spor ile Bıçakçı Köyüspor karşı karşıya geldi. Lige istediği gibi başlayamayan her iki ekibin mücadelesinde Bıçakçı Köyüspor, Sağlıkspor’u 2–1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Günün son maçında Beşiri İlçe Stadında oynanan Beşirispor ile Hasankeyf Diclespor karşılaştı. Ligde 4 puanı bulunan Beşiri Spor, Hasankeyf Diclespor’u kendi seyircisi önünde 5-1’lik farklı bir skorla yenerek puanını 7’ye çıkardı.

AYDINKONAK, KÖTÜ GİDİŞE DUR DEDİ! 2-1

Batman 1.Amatör Lig 3.haftanın açılış maçında Aydınkonak Gençlikspor, Yeşiltepe Spor’u 2-1 mağlup etti.

Geçen hafta ligin güçlü ekiplerinden Tüpraş Spor ile 1-1 berabere kalıp çok önemli bir puan alan Yeşiltepe Spor, 1.Amatör Lig 3.hafta karşılaşmasında iki haftadır başarısız sonuçlar alıp ve puan alamayan Aydınkonak Gençlikspor’a 2-1 mağlup oldu. Aydınkonak Gençlikspor, almış olduğu bu galibiyetle üç puanla tanışmış oldu.

YEŞİLTEPE SPOR: Halil İbrahim*, Mehmet Aslan*, Ali Fırat Gülsever*, Cenk Dayanç*, MiŞah Özalp*, Murat Deniz*, Mehmet Belli*, Ozan Çelik*, Yusuf Ak*, Yunus Emre Beber*, Emrah Gerz*

YEDEKLER:Mehmet, Ferhat Aslan, Murat Filiz, Kasım Demir, Vedat Gülsever, Mahir Işık, M.Salih Ayhan

AYDINKONAK GENÇLİKSPOR: Abdülcebbar Adıyaman**, Metin Rüzgar**, Murat Rüzgar**, ŞehmusAltıoz**, Gökhan Rüzgar**, Ferit Rüzgar**, Abdülselam Rüzgar**, Ömer**, Şükrü Polat**, Faik Rüzgar**, Kenan Rüzgar**

YEDEKLER: Yakup Rüzgar, Selman Rüzgar, M.Selman, Cihat Güneş, Yusuf Rüzgar, İdris Rüzgar

İDMAN YURDU, TEİAŞ’IN FİŞİNİ ÇEKTİ! 4–2

1.Amatör lig 3.hafta karşılaşmasında iki haftada altı puana sahip olan İdman Yurduspor ile TEİAŞ Gençlik spor mücadelesinde galip gelen taraf İdman Yurduspor oldu. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen mücadelede İdman Yurduspor, güçlü rakibini 4-2 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

 

TEİAŞ GENÇLİKSPOR: Hüseyin Tunç**, Emin Ertaç**, Semi Kuyumcu**, Hamit Çevik**, Mustafa Acar**, Bilal Uruğ**, Serhat Noyan**, Fırat Yıldız**, Fatih Eringin**, Berat Yolcu**, Uğur Girgin**

YEDEKLER: A.Okan Zemin, Ozan Kaya, D.Halit Tenha, SiyabentTamur, Nurullah Özhan, Okan Kuruot, Fatih Beber

 

İDMAN YURDUSPOR: Emir Ayana****, Hasan Kardaş****, M. Şirin Yiğit****, Ali Erkan****, Cüneyt Yılmaz****, Bahattin Sezgin****, Yakup Narin****, Rıdvan Bağış****,S.Onur Nasıroğlu****, Uğurcan Kaya****, Ömer Akar****

YEDEKLER: Uveys Kül, Bilal Erdoğu, Şahin Şen, Onur Doru, Alamettin Cangir, Mervan Mohamad, Ömer Işık

GÜNEŞ, BU SEFER SON ŞAMPİYON’U YAKTI! 2-1

2016-2017 futbol sezonunda oldukça başarılı bir grafik çizen Play Off’ta finale kalan Güneş Spor ile Tüpraş Spor, bu sezonun ilk maçında 19 Mayıs Semt Sahasında karşı karşıya geldi. 1.Amatör Lig 3.hafta karşılaşmasında iki haftadır kötü sonuçlar alıp galip gelemeyen Güneş Spor, güçlü ve zorlu rakibi Tüpraş Spor’u 2-1 mağlup ederek üç puanla tanışmış oldu.

19 Mayıs sentetik sahada saat 15:00’da başlayan mücadelede etkili bir futbol sergileyen Güneş Spor, ard arda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup edip üç puanı hanesine yazmış oldu. Böylelikle Kırmızı-beyazlı ekip ise ilk mağlubiyetini almış oldu.

 

TÜPRAŞ SPOR: Emre Turan*, Abdülmenaf Gelir*, Serhat Özalp*, Metin Yeşilyurt*, Hüseyin Ergenç*, Ulaş Türkel*, Tayfun Söğüt*, Yunus Turan*, Serhat Dinler*, Ö.Ali Ece*, Mehmet Aydın*

YEDEKLER:Veysel Ekinci, Tahsin Cebe, Ziya Tülay, Beşir Biçen, M.Nuri Yıldırım, Mazlum Kayalık, Serhat Sevim

 

GÜNEŞ SPOR: Hakan Beyam**, M.Mansur Şahin**, Mikail Akuran**, Hasan Emek**, Savaş Altuğ**, Nihat Kılıç**, Mazlum Adırbelli**, İbrahim Özdaş**, Mehmet Şahin**, Kasım Demir**

YEDEKLER: Barış Sarkık, Hüseyin Yoğun, Semih Salim, Vedat Bakış, Hasan Kılıç, Metin Tekin, Veysel Toka

BIÇAKÇI’DAN KESKİN GALİBİYET! 2-1

1.Amatör lig 4.haftanın son karşılaşmasında Bıçakçı Köyüspor, zorlu rakibi Sağlık Spor’u 2-1 mağlup ederek puanını 4’e çıkardı.

19 Mayıs Sentetik Sahada saat 15:30’da başlayan mücadelede Bıçakçı Köyüspor, 1-0 geriye düşmesine rağmen bulduğu 2 golle rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

KIRMIZI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Maçın ikinci yarısında Sağlık Sporlu Ömer Ramanlı rakibiyle girdiği pozisyon sonucu talihsiz bir sakatlık geçirerek oyundan alınıp ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sakatlıktan sonra Bıçakçı Köyüspor, bulduğu penaltı golüyle skora dengeyi getirdi 1–1. Sağlık Spor’dan bir oyuncu kırmızı kart görerek sahada 10 kişi kaldı. Maçta tempoyu arttıran Bordo-mavili ekip, rakip kaleye yüklenip golü buldu ve 2-1 öne geçti bu golden sonra maç bir anda gerildi Sağlık Spor’lu 2 oyuncu daha kırmızı kart görerek ihraç edildi. Maçın orta hakemi bu gerilimin artmaması için 85.dakikada maçı bitirdi. Mücadele Bıçakçı Köyüspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

BIÇAKÇI KÖYÜSPOR: Ramazan Ekinci**, C.Serdem Ceylan**, CihadErincik**, İlyas Kuas**, Metin Akın**, Cemil Demir**, Cuma Kaya**, Müslüm İnaç**, M.EminErincik**, A.Hakim Bozan**, İrfan Kaya**

YEDEKLER: Mehmet Kurt, Murat Kaya, Muhammed Altun, Ramazan Aktay, Ümit Kurt, Bilal, Ferhat Ozan

 

SAĞLIK SPOR: Hamza Askar*, Sidar Güner*, Uğur Demir*, Mustafa Doğan*, Veysel Erin*, Barış Ermin*, Ali*, Ömer Ramanlı*, Mustafa*, İdris Taşkesen*, Ahmet Onuş*

YEDEKLER: Hüseyin Altun, Cuma Kaplan, Veysel Doğan, Devran Ekici, Recep Çoban, Recep Altuer

BEŞİRİ, EVİNDE HASANKEYF’E GOL OLUP YAĞDI! 5-1

Batman 1. Amatör ligin flaş ekiplerinden Beşiri Spor, kendi evi ve seyircisi önünde Hasankeyf Diclespor karşısında 5-1’lik farklı bir skorla devirdi.

 

Beşiri İlçe Semt Sahasında oynanan karşılaşmada taraftarların ilgisi oldukça yüksekti. Mücadeleye fırtına gibi başlayan Beşiri Spor, zorlu rakibi Hasankeyf Diclespor’u 5-1 yenerek rakiplerine adeta kendi evimde kolay kolay yenilmem görüntüsünü verdi. 2 haftada 4 puanı bulunan Beşiri Spor, almış olduğu bu galibiyetle puanını 7’ye çıkardı.

 

BEŞİRİ SPOR: Veysel Benek****, Eyüp Ekinci****, Hayrettin Tuaç****, Garip Arı****, M. Bilal Irmak****, M. Hamza Irmak****, Murat Yiğiter****, Melik Yonuk****, Okan Akti****, Zeki Önler****, Abdullah Kaya****

YEDEKLER: Sait Altay, Hasan Yiğiter, İsmet Önder, Yakup Balon, A.İmrancan Sarıkaya, Faysal Altay, Necip Akın

 

HASANKEYF DİCLESPOR: Bilal Kalaçi, Mehmet Doğan, Çağlar Çetin, Uğur Öztekin, Agit Başak, Yusuf Can Kurtarıcı, Engin Turan, Abdülkerim Argın, M.Emin Demir, Muzaffer Songur

YEDEKLER: Eyüp Altun, M.Akif Atay, Mikail İridil, Halil Kalaçi, Ramazan Kurt, İsrafil İridil, Fikret Bağdu

 

GÜNDEME ALDIĞIM SAĞLIKÇI ÇANTASI NİHAYET DEĞİŞTİ

2016–2017 futbol sezonunda müsabakalarda görev alan sağlıkçılarımızın elindeki sağlık çantası büyük tepkilere neden olup, sosyal medya ve yerel medyada gündeme gelmişti. Bu konu sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Ancak 2017–2018 futbol sezonunda amatör maçlar start alırken, müsabakalarda görev alan sağlıkçılarımızın değişen çantası beni bir hayli memnun etti. Eminim sporcuları, kulüp başkanları, yöneticileri ve sporseverleri de memnun etmiştir. Yeni çantayı tahsis eden Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Halil Eren’e teşekkür ederim.

“BURASI BATMAN BURADA KÜFÜR YOK” PANKARTI AMATÖR SAHAYA ASILDI

Valilik ve Batman Petrolspor AŞ tarafından hayata geçirilen “Burası Batman Burada Küfür Yok” projesi sporcular taraftarlar tarafından ilgiyle karşılanırken pankart, 1.Amatör ve Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL)’in maçlarının oynandığı 19 Mayıs Semt Sahasına da asıldı.

Vali Ahmet Deniz'in 1 yıl önce başlattığı kampanya çerçevesinde maçı izlemeye gelen taraftarlar da, olumsuz saha olayları sonrasında da küfür yerine alkışlı tepki gösteriyor, ya da içerisinde küfür olmayan cümlelerle tezahürat yapıyor.

Böyle bir projenin her alana yayılması taraftarlar, futbolcular ve sporseverler tarafından takdirle karşılandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete