EĞİTİM

AMBULANSÇILARA ASTE EĞİTİMİ VERİLDİ

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ambulans kazalarını azaltmak, çalışanlar ve hastaların güvenliğini artırmak amacıyla Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) düzenlendi.

AMBULANSÇILARA ASTE EĞİTİMİ VERİLDİ
19-05-2017 17:59
Google News

15 sağlıkçılının katıldığı eğitimde, sürücüler sırayla ambulanslara binerek, zorlu parkurlarda test sürüşü gerçekleştirdi. Hastayı en zor koşullarda bile en hızlı şekilde sağlık kuruluşa ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen test eğitimindeki bazı akrobatik hareketler heyecan verdi. teorik ve uygulamalı eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

BATMAN’DA BİR İLK

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, eğitimlerin verimli geçtiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Bodakçi, Açıklamasında “Acil sağlık hizmetlerinin vatandaşa hızlı-acil ulaşmasını sağlamak, hastaya hızlı ve güvenli ulaşımın sağlanması için ambulans sürücülüğü yapacak olan 112 sağlık personeline ASTE eğitimi düzenledik. Batman’da ilk kez bu eğitim yapıldı. 4 günlük eğitimde, çeşitli parkurlarda hastanın güvenli taşınması konusunda teorik-pratik bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlarımıza daha kaliteli eğitim hizmetinin verilebilmesi için eğitimlerimiz sürecektir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete