SAĞLIK

Ameliyatla dev kitle çıkarıldı

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen 59 yaşındaki Gülsime Kır’ın boynundan 20 cm büyüklüğündeki dev kitle başarıyla çıkarıldı.

Ameliyatla dev kitle çıkarıldı
26-04-2022 14:14
26-04-2022 14:15
BATMAN
Google News

Operasyonu yapan Op. Dr. Vedat Deniz “Tiroit bezi, boyunda adem elmasının altında kelebek tarzında bulunur. Hastalıklarının çoğu iyot eksikliğine bağlıdır. Nodül oluştuğunda yutma güçlüğü, nefes darlığı, öksürük ve kozmetik sorunlara neden olur. Tedavisi ise ilaç ve atom tedavisi veya ameliyattır. Ameliyata bağlı ses kısıklığı ve kalsiyum eksikliği gibi sorunlar oluşabilir. İkinci kez ameliyat olanlarda bu risk daha yüksektir. Hastamız Gülsime Kır, 35 yıl önce ameliyat olmuş fakat tekrar nodül oluşmuştu. Solda 6x8 cm, sağda 13x6 cm ve biri sağ göğüs kafesinde kalbe kadar inmişti. 15x18 cm yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikâyeti vardı. Dış merkeze başvurmuş ancak riski nedeni ile opere edilmemiş hastanemize yönlendirilmiş. Anestezi Uz Dr. Necmettin Tarak, Uz. Dr. Emel Erenbey tarafından hasta uyutuldu. Boyundan ameliyata başladık, göğüs kafesindeki 15x18 cm’lık nodülü almak mümkün olmadı. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr Faruk Gençoğlu, Op. Dr Bekir Yıldız tarafından sternotomi yapıldı. Başhekim Op.Dr. Süleyman Öden’in de katılmış olduğu ameliyatta triod dokusunu sorunsuz bir şekilde tamamen aldık. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu” “dedi.

BANA ÇARE OLDULAR

Başarılı ameliyatının sonunda doktorlarına ve sağlık ekiplerine dualarla karşılık veren Gülsime Kır, “Yıllardır bu hastalığı yaşıyordum. Nereye ve kime gideceğimi bilmiyordum. Çok çaresizdim. Batman Eğitim Araştırma Hastanesindeki doktorlarımız bana çare oldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
31 Mart Yerel Seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Mart 2024 e-gazete