GÜNDEM

AMERİKA VE İNGİLTERE, BAKAN ŞİMŞEK’İ DİNLEMİŞ

AMERİKA VE İNGİLTERE, BAKAN ŞİMŞEK’İ DİNLEMİŞ

AMERİKA VE İNGİLTERE, BAKAN ŞİMŞEK’İ DİNLEMİŞ
01-09-2014 18:16
Google News

Almanya istihbarat servisinin Türkiye’yi dinlediği iddialarının yankısı henüz dinmeden Alman basını, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Türkiye’yi dinlediğini öne süren belgeler yayınladı. Der Spiegel’in internet sitesinde yer alan “İkiyüzlü dostluk: Türkiye NSA’nın hem ortağı hem de hedefi” başlıklı haberde, NSA’nın Ankara ve İstanbul’da dinleme faaliyetinde bulunmak üzere gizli merkezler kurduğu iddia edildi. 
BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İ DE DİNLEMİŞLER
Derginin haberine göre İngiliz istihbarat servisi GCHQ'nun listesinde yer alan isimlerden biri de, hem İngiliz hem Türk vatandaşı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Dergi, Bakan Şimşek'in izlenmesine dair talimat listesinde Bakan'a ait iki telefon hattının numarası ve kişisel mail adresinin bilgilerinin yer aldığını öne sürdü. 
BAKANLIKLARIN ÇATILARI İZLENMİŞ
Der Spiegel'in haberine göre İngiliz istihbaratının Ekim 2008 tarihli bir gizli belgesine göre GCHQ, Enerji Bakanlığı, BOTAŞ, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Çalık Enerji gibi kurumlara sızmaya çalıştı. Belgede "hedefler" arasında Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de yer aldığı öne sürüldü. Buna göre GCHQ 2008'de bazı enerji şirketleri ve bakanlıkların çatılarına ait uydu görüntülerini inceleyerek ne tür iletişim sistemleri kullanıldığını analiz etmeye ve buralara sızmaya çalıştı. Ancak dergi, söz konusu belgelerde bu çabaların sonuç verip vermediğine dair bir bilgi olmadığını yazdı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?