GÜNDEM

AMİNE DEMİRTAŞ’IN KATİLİNE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ

Batman’da 2016 yılının Ağustos ayında, ağabeyi tarafından darp edilip vücuduna elektrik verilerek öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın karar duruşması dün görüldü. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame doğrultusunda, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada Amine Demirtaş'ın tutuklu ağabeyi K.D. hakkında 'iyi hal indirimi' uygulanarak müebbet hapis cezası verildi.

AMİNE DEMİRTAŞ’IN KATİLİNE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ
02-11-2017 13:40
Google News

Ağabeyi K.D. tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın davasının karar duruşması görüldü. Mahkeme sanık K.D.’a “iyi hal” indirimi uygulayarak müebbet hapis cezası verdi.

İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Batman’da 17 yaşındaki Amine Demirtaş, 31 Temmuz 2016 tarihinde ağabeyi K.D. tarafından işkence edilerek öldürülmüştü.
Amine Demirtaş’ın ağabeyi K.D.’nin tutuklu, anne Adalet Demirtaş ile baba Mahsum Demirtaş’ın ise tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık K.D. ile tutuksuz sanıklar Masum Demirtaş ve Adalet Demirtaş ile Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu.


AMİNE DEMİRTAŞ’IN ANNE VE BABASI CEZA ALMADI

Savcı daha önceki mütalaada sanık Kasım Demirtaş hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis, yardım eden baba Masum Demirtaş ile anne Adalet Demirtaş hakkında ise delil yetersizliğinden beraat istemişti. Son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Amine Demirtaş’ın ağabeyi K.D.’ye “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi.

AMİNE DEMİRTAŞ’IN KATİLİNE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ!

Ancak mahkeme heyeti, sanık Demirtaş’a “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı müebbet hapse çevirdi. Baba Masum Demirtaş ve anne Adalet Demirtaş ise “delil yetersizliği” gerekçesiyle beraat etti.

Karara tepki gösteren Amine Demirtaş’ın avukatları istinaf mahkemesine itirazda bulunacak.

KADINLAR AMİNE DEMİRTAŞ İÇİN EYLEM YAPTI!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete