SİYASET

“ANADİLDE EĞİTİMİ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ TANIYACAĞIZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan ve Genel Başkan Yardımcısı Av. Emin Ekmen, 1. Olağan İl Kongresi için Batman’a geldi.

“ANADİLDE EĞİTİMİ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ TANIYACAĞIZ”
11-10-2020 20:24
Google News

 

Rezidans’ta yoğun katılımla gerçekleşen kongrede Batman ve Ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Babacan “Biz insan hak ve özgürlüklerini, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını savunuyoruz. Biz bu ülkede yaşayan her bir bireyin, eşit ve özgür bireyler olduğunu savunuyoruz. Türkiye’nin tek kurtuluşu, halkın iradesine dayanan siyasettir” dedi.

EKMEN, HEMŞERİLERİYLE SELAMLAŞTI

Kongrede Batmanlı Hemşerilerini selamlayan Genel Başkan Yardımcısı Av. Emin Ekmen “Batman’ı, on binlerce yıllık tarihimizde üzerine kurduğumuz büyük tarih, medeniyet, kültür ve sanat havzasını anlatmak istiyorum. Sason’un balını ve cevizini, ihraç edilen çileğini tadarken veya benzer florasıyla arıcıların odağı olan Mereto Dağında yürürken büyük besteci Aram Tigran'ın şarkıları kulağınıza çalınabilir. Petrol kentimizin at başlarımızın, Bleyder’in önünden geçerken sizi tarihin en büyük dengbejlerin piri olan Xerabete Xeco'nun stranları karşılar. Üzüm çeşitleriyle bölgede önemli bir yere sahip Gercüş ilçemizin bağlarını gezerken sizi sürgünde hayatını kaybeden büyük Kürt âlimi ve şairi Cegerxwin'in şiirleri karşılar. Cegerxwin şöyle söyler; bibin yek eger hûn nebin yek hûn ê her in yek bi yek. Bu bir birlik, dayanışma çağrısıdır. Yine oralarda gezerken hemşerimiz Ahmet Güneştekin’in çağdaş sanatlarda yazdığı birçok eserlerin izlerini bulabilirsiniz” dedi.BATMAN’DA

İNSAN CANINA DEĞER VERİLMEDİ

Kongrede Batmanlılara seslenen Genel Başkanı Ali Babacan, Hükümeti eleştiren açıklamalar yaparken “Dünya Hasankeyf’i biliyor. Dünya harikası olmasına rağmen 12 bin yıllık tarih, sular altında kalıyor. Batman’da kültürümüze, tarihimize değer veremedik ama Batman’da değer verilmeyen bir şey de insan hayatıydı. Koronavirüsle mücadelede hükümet, süreci yanlış yönetti. Batmanlılar çaresizce bu hastalığa terk edildi. 600 bin nüfuslu Batman’ımızda 358 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi yeterli görüldü. Batman SES, 15 bin pozitif vaka ve 700 sağlık emekçisinin enfekte olduğunu açıkladı. Hükümet ise gerçek rakamları gizliyor. Doğruları söyleyenleri ise hain ilan ediyor” dedi.


DEVA PARTİSİ, AK PARTİ’DEN DAHA İYİ 10 HÜKÜMET ÇIKARABİLİR
Babacan, Deva Partisi’nin sorunları çözebilecek kapasitede olduğunu belirtirken “Ekonomi, sağlık, tarım, sanayi, esnaf, kültür, sanat, her alanda Deva Partisi, mevcut iktidardan çok daha yetenekli 10 tane bakanlar kurulu çıkarır. Türkiye’nin başarılı olduğu bir alan yok. Mevcut iktidar, bu memleket için umut üretmiyor. Korkutarak yönetmeye çalışıyor. Bu girdikleri yol, çıkmaz yoldur. Türkiye’nin yepyeni bir siyaseti ihtiyacı olduğun gördüğümüz için DEVA’yı kurduk. Ülkede ifade özgürlüğü kalmadı. Fikrini söyleyen, sosyal medyada eleştiri yapan, işinden atılıyor, tutuklanıyor. Anayasa Mahkemesi Heyetlerine bile tehditler yapılıyor. Biz insan hak ve özgürlüklerini, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını savunuyoruz. Biz bu ülkede yaşayan her bir bireyin, eşit ve özgür bireyler olduğunu savunuyoruz. Seçimle iş başına gelmiş belediye başkanlarının arkasında halkın iradesi var. Hangi parti olursu olsun hukuksuzluğa, tüm Türkiye olarak topyekûn karşı çıkmak zorundayız. Türkiye’nin tek kurtuluşu, halkın iradesine dayanan siyasettir. 

ANADİLDE EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Babacan, iktidara gelmeleri halinde izleyecekleri yolu anlatırken “Türkiye 84 milyonluk büyük bir coğrafyaya sahip, tek bir merkezden, dar bir kadrodan, tek bir karar merciden yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke. İktidar Partisi şu anda seçilmiş belediye başkanlarına dahi tahammül edemiyor. Atanmışlarla şehirleri yönetmeye çalışıyor. Adaletsizlik, ülkemizin en önemli sorunu.  Biz demokrasiyi ve seçimleri önemsiyoruz. Aksi halde demokrasi yara alır. Halkın demokrasiye güveni sarsılır. Devletin görevi, vatandaşın dilini engellemek olmamalı. Kürtçeyi, Zazacayı engellemek olamaz. Her dil, her lehçe, bizimdir, zenginliğimizdir. Eğitime fırsat eşitliğinin önündeki dil de dahil her türlü engeli kaldıracağız” dedi.
Babacan, konuşmasının devamında Batman’ı hak ettiği yüksek standartlara çıkarmak için yola çıktıklarını söyledi. Kongrede Av. Melik Müjdeci’nin İl Başkanlığı görev ilan edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete