SİYASET

Anadilde hizmet projesini tanıttı

Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Anadilde Hizmet Anlayışı projesinin ayrıntılarını paylaştı.

Anadilde hizmet projesini tanıttı
07-03-2024 15:29
07-03-2024 15:34
BATMAN
Google News

Halkın kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri için belediye hizmetlerinde çok dilli bir hizmet anlayışını sunacaklarını belirten Ramanlı “Halkımızın kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri ve iletişim sorunlarının önüne geçebilmesi için belediye hizmetlerinde çok dilli bir hizmet anlayışı içerisinde olacağız. Böylelikle belediyemize anadilde hizmet anlayışını sunacağız. Mecliste kendi dilini, kendi anadilini konuşanların mikrofonunu kapatıyorlar. Hâlâ tek dil dayatması var. Oysa bizim insanımız bu memleketin insanı her birinin anadili farklı olan insanlar. Arapça, Kürtçe, Çerkezce, Lazca konuşanımız var. Ve bu dillerin hepsi Allah’ın ayetleridir. Bizde bundan hareketle Batmanımızda ne kadar dil konuşuluyorsa o dillerde belediyecilik hizmetini inşallah hayata geçireceğiz. Türkçe ne kadar değerliyse Kürtçe de bizim için o kadar değerlidir. Kürtçe bizim için ne kadar değerliyse Arapça da bizim için o kadar değerlidir. Çünkü biz diller arasında fark koymuyoruz” dedi. (Hüda Par Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Rohat
Rohat 2 ay önce
Serkan Beyi yakından takip ediyorum. Son dönemdeki çıkışlarını çok olumlu buluyoruz. İnşallah bu sefer HÜDA PAR Bld.Başk Adayı Serkan Bey lehine oy vereceğiz.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete