EĞİTİM

ANALİTİK DÜŞÜNME PROJESİ BAŞLADI

Batman Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Gamze Öztürk’ün kurucu ve Batman Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selen Soylu’nun ortağı olduğu Analitik Düşünme Projesi, Batman’da başladı.

ANALİTİK DÜŞÜNME PROJESİ BAŞLADI
15-10-2021 09:17
15-10-2021 16:19
BATMAN
Google News

PROJE 6 ÜLKEDEN 143 ÖĞRENCİNİN KATILIMIYLA GERÇELEŞTİRİLİYOR

Öğrencilerin ATP analitik düşünme becerisini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje, Batman Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Gamze Öztürk, Batman Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selen Soylu ve Romanya'da Matematik Öğretmeni Florinela Boboc ortaklığında yürütülürken, proje kapsamında 6 ülkeden 143 öğrenci ile e Twinning çalışmaları yürütülüyor.

ÖĞRENCİLER KENDİ HİKAYELERİNİ YAZIYOR

Projeye ilişkin bilgi veren Batman Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selen Soylu “Analitik düşünme, karmaşık bir problem durumunu alt parçalara ayırarak çözme becerisini geliştiren bir düşünme biçimidir. Bu düşünme becerisini geliştirmek için proje kapsamında dedektif hikayelerini inceleme ve kendi dedektif hikayelerini yazmadıkça, akıl ve zeka oyunları oynama ve oluşturma, matematikte kullanılan problem çözme becerilerini öğrenme ve kullanma gibi etkinlikler ile proje kapsamında geliştirilecektir. Proje Matematik, Edebiyat, İngilizce ve Felsefe derslerini disiplinler arası çalışmalar ile birbirine bağlamaktadır. Öğrencilerde dikkat etme, problemi çözmede motive olma, ayrıntıların önemini kavrama, yaratıcı düşünme, analiz etme vb. yetkinlik alanlarında gelişme göstermesi beklenen sonuçlar arasındadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete