GÜNDEM

ANDA, İZMİR DEPREMİNİ ANLATTI

AFAD koordinasyonunda İzmir'de deprem nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına katılan ANDA Kardeşe Vefa Derneği Batman İl Temsilciliği Arama Kurtarma Ekibi, Batman'a döndü.

ANDA, İZMİR DEPREMİNİ ANLATTI
08-11-2020 19:45
Google News


İzmir'de görev alan ANDA Kardeşe Vefa Derneği Batman İl Temsilciliğinin 7 kişilik arama kurtarma ekibinde yer alan Melek Işık, İzmir'de depremin olduğunu duyduğu anda hazırlıklarını yaparak ekip arkadaşları ile afet bölgesine hareket ettiklerini belirtti. AFAD koordinasyonunda önce Yağcılar Apartmanı ve daha sonra Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmalarını yürüttüklerini belirten Işık, çalışmalar esnasında enkazdan 91 saat sonra çıkarılan Ayda Bebeğin sesini duyduğunu söyledi. Sesi ilk duyduğunda büyük bir şaşkınlık yaşadığını aktaran Işık “Önce çamaşır makinesi alındı. Sonra yüzünü gördük. Nur gibi bir yüzü vardı. Çıkarıldığında sapasağlamdı. Onunla enkazın altında sohbet ettim. Annesinin Ayda'ya son nefesine kadar alan açması anneliğin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha öğretti bana” dedi.

ANDA arama kurtarma ekip sorumlusu itfaiyeci Ahmet Barış Akçal da daha önce Elazığ ve Bingöl depremlerinde görev aldıklarını hatırlatarak, İzmir depreminin yaşanmasıyla aynı gün afet bölgesine hareket ettiklerini aktardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete