GÜNDEM

ANIZ ÇALIŞTAYI’NDA 1. GÜN…

Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla planlanan "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" dün start aldı.

ANIZ ÇALIŞTAYI’NDA 1. GÜN…
25-10-2017 20:44
Google News

Valilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Batman Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın ortaklığında düzenlenen çalıştay,  Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde başladı. Çalıştayda, Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve yurdun farklı illerinden 176 katılımcı yer aldı.

“ÇALIŞTAY, KİTAPLAŞACAK”

3 gün sürecek çalıştaya ilişkin bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, “İl dışından gelen, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığından 40 katılımcı, 4 üniversiteden katılımcı, 16 Ziraat Odalarından katılımcı, Çevre Şehircilik Müdürlüklerinden de 10 katılımcı, çiftçilerimizle birlikte toplam 176 katılımcı ile çalıştayımız başladı. Çalıştaydaki amacımız, anız yangınlarını önlemek hem de Türkiye’nin değişik yerlerinde anızla ilgili yapılan çalışmaları bir araya getirmektir. Çalıştayda öne çıkan düşünceleri kitap haline getireceğiz” dedi. 

“MAKINE DESTEĞI, ANIZ YANGINLARINI ÖNLER”

Çalıştayda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş “Belli ki insanlarımız günahtan ve fazla para kazanma hırsıyla kanuni cezadan korkmuyor. Anız yangının nedeni, mısır gibi kökü toprağa sağlam tutulan bitkilerin sökülmesinin zorluğu nedeniyle güçlü iş makinelerine ihtiyaç duyulmasıdır. Güçlü iş makinelerinin çalışması da fazla yakıt tüketimi demektir. Tarlayı sürmek için belki yılda bir kez kullanılacak güçlü iş makinesinin satın alınması ise ekonomik güç gerektiriyor. Bu yüzden anız yangınlarıyla mücadelede teknolojik ve ekonomik destek şarttır. Desteklerden sonra halen anız yakanların tüm tarımsal destekleri kesilmeli ve caydırıcı cezalar uygulanmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete