GÜNDEM

ANIZ YAKAN 182 ÇİFTÇİYE 425 BİN TL CEZA!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hasadın ardından tarlasını yakarak temizleme yoluna giden ve hem toprağın verimsizleşmesine hem de hava kirliliğine yol açan 182 çiftçiye 11 bin dönüm için toplam 425 bin TL ceza kesti.

ANIZ YAKAN 182 ÇİFTÇİYE 425 BİN TL CEZA!
30-09-2016 01:03
Google News

TARIMSAL DESTEKLEMELERİ KESİLECEK

Mısır hasadının ardından anız yakılan arazilerde, ekipler tarafından inceleme yapıldı. Anız yangını olduğu tespit edilen 11 bin dönüm arazi için 182 çiftçiye idari para cezası kesildi. Anız yakan çiftçilerin tarımsal desteklemelerinin kesilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Sadık Yalçın “Anız yakanların tarımsal destekleme primlerinin kesilmesi için, Valimizin imzasıyla Bakanlığımıza yazı gönderdik. Öte yandan çalışmalarımız Aralık ayına kadar sürecek. Silvan ve Bismil’de oluşan anız yangınları, ova yapısında olan Batman’ı da etkiliyor. Bu konuda Diyarbakır Valiliği, Bismil ve Silvan Kaymakamlıkları ile görüştük” dedi.

CEZALAR ARTTI

Çevre Şehircilik Müdürlüğü Çevre Yönetim ve Denetimi Şube Müdürü Sedat Akın ise anız yaktığı tespit edilen 182 kişiye 11 bin dönüm için 452 bin lira ceza kesildiğine dikkat çekerek “Anız cezalarını bu yıl 5 katı olarak uygulamaktayız. Bu da dönüm başına 204 liraya denk geliyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete