GÜNDEM

Anız yakana rekor ceza!

Batman Valisi Ekrem Canalp, anız yangınlarıyla mücadelede cezai müeyyidelerin en üst sınırdan uygulanacağını ifade etti.

Anız yakana rekor ceza!
02-09-2022 14:36
02-09-2022 15:07
BATMAN
Google News

VALİ, ÜST SINIRDAN CEZA İSTEDİ

Vali Canalp Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda anız yangınları mücadele çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve arazilerde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ile Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan İlçelerinde anız yangınlarıyla mücadele çalışmaları değerlendirildi. Vali Canalp, toplantıda, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını söyledi.

BİLGİLENDİRİCİ AFİŞLER HAZIRLANACAK

Batman ve Diyabakır’ın Batman’a sınır ilçelerinde anız yangınlarının zararları konusunda bilgilendirici faaliyetlerin yürütülmesini isteyen Vali Canalp, bilgilendirici broşürlerin ve sosyal medya spotlarının hazırlanması konusunda kurumlara koordineli çalışma talimatı verirken “Vatandaşlarımız anız yangınına karşı duyarlı ve dikkatli olmalı. Anız yangınları ile mücadelede cezai müeyyidelerin en üst sınırda uygulanacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

ANIZ YAKANA 109 BİN TL CEZA KESİLECEK

Toplantıda alınan karar gereği, 2022 yılı için anız yakanlara dekar başına 109,49 lira idari para cezası uygulanacak. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerlerle meskûn mahallelerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete