GÜNDEM

ANIZ YANGINI, FELAKETE YOL AÇTI

Çöltepe Köyü’nde çıkan anız yangını, felakete yol açtı. Görüş mesafesinin düştüğü yolda, otomobil ile yolcu minibüsü çarpıştı. Kazada, can pazarı yaşandı.

ANIZ YANGINI, FELAKETE YOL AÇTI
07-09-2018 22:22
Google News

 

YOLU DUMANLAR KAPLADI

Alınan bilgiye göre, Batman-Diyarbakır yolu üzeri Çöltepe Köyü yakınlarında bir tarlada anız yakma işleminden kaynaklandığı ileri sürülen yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü, yoğun dumanın etkisiyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler zor anlar yaşadı.

YOLCU MİNİBÜSÜ, OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTI

Görüş mesafesinin düştüğü yolda, Batman-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs ile özel otomobil çarpıştı. Otomobilin pert hale geldiği kazada, 10 kişi yaralandı. Olay yerine Batman ve Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri ise yangına güçlükle müdahale etti.

UYARILAR DA CEZALAR DA FAYDA ETMİYOR

Batman ve çevre illerde hasat dönemlerinde meydana gelen anız yangınları, yaşamı felç ediyor. Kurumlar, hasat sonrası anızların temizlenmesi için çiftçiye verdiği makine desteğini sürdürmesine rağmen çiftçinin anız yakma alışkanlığı devam ediyor. Duyarsız çiftçi, tarlada ekinden sonra kalan bitki sapları ve yabani otları yakarak temizleme yoluna giderken, toprağın verimliliği düşüyor, hava kirliliği had safhaya ulaşıyor. Anız yakan çiftçilere, ilgili kurumlarca cezai müeyyide de uygulanıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete