GÜNDEM

ANIZ YANGINI, KÖYLERİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTI

Mardin ve Şanlıurfa’dan sonra Batman’da da anız yangını nedeniyle elektrik direkleri yandı. Yangın nedeniyle Beşiri’ye bağlı 10 köy, karanlıkta kaldı.

ANIZ YANGINI, KÖYLERİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTI
13-07-2015 21:56
Google News

Alınan bilgiye göre İnpınar, Doğankavak, İkiköprü ve Eskihamur Köyleri arasındaki geniş bir alanda çıkan anız yangını, Dicle EDAŞ’ın köy hatlarını besleyen 8 adet ahşap orta gerilim direğinin tamamen yanmasına neden oldu. Yangında 15’e yakın direk ise maddi hasar gördü.

DEDAŞ Beşiri İşletme Yöneticisi Muhammed Tüzün,  anız yangını sırasında zarar gören elektrik direkleri nedeniyle 10 köy ve bağlı mezraların elektriksiz kaldığını belirterek “Ekolojiye olumsuz yansımaları olan anız yangınları, maalesef DEDAŞ’ı da olumsuz etkiliyor. Anız yangını nedeniyle 8 adet orta gerilim direğimiz tamamen yanarken, 15 direğimiz ise kısmen zarar gördü. Ramazan Ay’ında vatandaşların mağduriyetini gidermek için gece gündüz çalışarak bu köylerimize 2 gün sonra elektrik verebildik” dedi. Tüzün, önceki hafta Beşiri’de ormanlık alanda yaşanan yangında da ahşap direklerinin zarar gördüğünü kaydetti. (Fikret Keskin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete