GÜNDEM

ANIZ YANGINLARI GÖÇ ETTİRİYOR

Her yıl hasat döneminde kenti abluka altına alan anız yangınları, tüm uyarılara rağmen bu yıl da hayatı felç olma noktasına getirdi.

ANIZ YANGINLARI GÖÇ ETTİRİYOR
21-09-2017 21:22
Google News

BİLİNÇSİZ ÇİFTÇİ, ANIZI YAKARAK TEMİZLİYOR

Hasat yapıldıktan sonra toprakta kalan bitki atıklarını, tarım aletleri kullanmak yerine yakarak temizlemeyi tercih eden bilinçsiz çiftçiler, vatandaşa hayatı felç ediyor anız yangınlarından kaynaklı oluşan yoğun pis duman, nefes almayı güçleştirirken, toprağın da verimsiz olmasına yol açıyor. Anız yangınları nedeniyle bebekler, yaşı vatandaşlar ve hastalar için kentte nefes almak, güçleşiyor. Ahız yangınları karşısında sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar, hasat dönemi bitinceye kadar kenti terk etmek zorunda kalıyor. Anız yangınları karşısında ciddi sağlık problemleri yaşayan Batmanlı Fotoğraf Sanatçısı Selim Toprak da çareyi Batman’ı terk etmekte buldu. Günlerce sosyal medya üzerinden çiftçilere seslenerek sitemlerini dile getiren Toprak, ardı arkası kesilemeyen anız yangınları nedeniyle Mardin’e yerleşeceğini açıkladı.

VATANDAŞ, YETKİLİ KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYOR

Hemen hemen her gün sosyal medyada anız yangınlarını tartışan vatandaşlar, yetkili kurumların gerekli denetimleri yapmadığını savunuyor. Yanan topraklar için çiftçilere ağır cezalar kesilmesi ve devlet desteklerinin kesilmesini isteyen vatandaş, seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete