GÜNDEM

“ANIZ YANGINLARI, HERON’LA İZLENSİN”

Anız yangınlarının önlenmesi için Tarım Müdürlüğü’ne başvuru yapan Çevre Gönüllüleri Derneği, anız yakanların, Heron’larla tespit edilmesini istedi.

“ANIZ YANGINLARI, HERON’LA İZLENSİN”
01-07-2015 21:07
Google News

Tarladaki anızın yakılarak temizlenmemesi gerektiğini belirten Dernek Başkanı Recep Kavuş “Bu yöntem yasadışı olduğu gibi, başta toprak olmak üzere doğal varlıklara zarar vermekte, ekonomik kayıplara neden olmaktadır” dedi.

BAŞVURUMUZU TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE SUNDUK

Yaz ayları ile birlikte Batman’da bir saatte 7 ayrı noktada anız yangınlarının yaşandığını söyleyen Başkan Kavuş “Anız yangınlarından hava, doğa ve canlılar zarar görüyor” dedi. Açıklamanın ardından Tarım Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan Kavuş “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uydudan görüntüleniyor. Anız yakanların da aynı şekilde tespit edilmesini istiyoruz. Diğer önerimiz ise Heron’lar, güvenlik gerekçesiyle sürekli havada geziyor. Heron’lar, bu görüntüleri Tarım Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile paylaşmalı, anız yakanlar hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Bu konuda Tarım Müdürlüğü ile görüştük, dilekçemizi verdik, inşallah bir sonuç alırız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete