GÜNDEM

ANIZ YANGINLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM, ÖNCELİĞİMİZ

Çevre ve Şehircilik Müdürü Muzaffer Özkan, anız yangınları ve kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi, kurumun faaliyetlerini anlattı.

ANIZ YANGINLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM, ÖNCELİĞİMİZ
05-09-2018 23:34
Google News

 

8 KİŞİYE ANIZ YAKMA CEZASI KESİLDİ

Kentte özellikle hasat döneminde ciddi bir sorun haline gelen anız yangınlarının, en önemli çevresel sorun olduğunu belirten Özkan “Son 4 yıldır anız yangınları ile ciddi mücadele ediyoruz. Tarım Müdürlüğü, kolluk kuvvetleri, Çevre Gönüllüleri Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Köyleri ziyaret ettik, camilerde hutbeler okuttuk. Gerektiğinde cezalar kestik. 2018 yılında anız yakan 8 kişiye ceza kestik. Mısır hasadı henüz başlamadı. Anızları yakmayın, toprağın yakmayın, canları öldürmeyin, toprağın verimini düşürmeyin, çevremizi kirletmeyin, insanların sağlığı ile oynamayın. Bu sorun, hepimizi ilgilendiriyor. Diyarbakır Köprüsünün bittiği yer, Batman ile Diyarbakır’ın idari sınırı ve aynı zamanda il sınırımız. Bismil Ovasında çıkan anız yangını dumanları da Batman’ı esir alıyor. Komşu illerle görüşüyoruz ama müdahale edemiyoruz” dedi.

“ESKİMİŞ YAPILARI YIKIYOR, YAPI SAHİBİNE KİRA DESTEĞİ VERİYORUZ”

Müdür Özkan, "kurumun, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi vererek Kentsel dönüşümle ilgili şimdiye kadar bize başvuran, parsel bazlı yapılar, evi eskimiş, ömrünü tamamlamış olan yapıların tespiti yaptıktan sonra kentsel dönüşüm kapsamında yıkıyoruz. Onlara aylık 18 aylık kira yardımı yapıyoruz. Kendi evini yenilemesi için. Kentsel dönüşüm hesabından aylık 730 TL ödüyoruz. Ada parsel ya da bölgesel kentsel dönüşümleri ise belediyeler ya da büyük firmalar yapar. Bu yöntemde, bir mahallenin tamamını yıkılır, oradaki yapı sahipleri ile anlaşılır, muvaffakı alınır, yıkılan yapıya karşılık yeni yapılar yapılır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete