GÜNDEM

ANIZ YANGINLARINA KARŞI KAMUOYUNA BRİFİNG VERİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, anız yangınlarına karşı yürüttüğü çalışmalar, kamuoyu ile paylaşıldı.

ANIZ YANGINLARINA KARŞI KAMUOYUNA BRİFİNG VERİLDİ
22-09-2016 20:52
Google News

KÖYLERDE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLDÜ

Batman Valiliği’nden, iki kurumun çalışmalarına ilişkin yapılan bilgilendirmede “Anız yangınlarının önlenmesine ilişkin çalışmalar, Valilik bünyesinde oluşturulan Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri Tebliği ile gerçekleştirilmektedir. Anız yangınları hakkında tüm köylerde, teknik personeller tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarında, anızın önemi, anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararlar, anız yangınlarının önlenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken işlemler anlatılmıştır. Uyarıcı broşürler ise muhtarlarımıza teslim edilmiş, gerekli duyurular yapılmıştır” denildi.

HUBUBAT BİÇERDÖVER KONTROLLERİ YAPILDI

Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla hububat biçerdöver kontrollerinin yapıldığını açıklayan Valilik “Teknik elemanlar tarafından biçerdöver kontrolleri yapılırken, anız yangınları konusunda eğitim yayım çalışmaları da yapılmıştır. 8 adet uyarıcı pankart, şehrin işlek yerlerine asılarak farkındalığın sağlanması amaçlanmıştır. Tüm çiftçilerimize 3 defa SMS, Basın-Yayın kuruluşlarına ise Basın Bülteni gönderilmiştir” bilgisini paylaştı.

ANIZ YAKANLARIN DESTEK PRİMLERİ KESİLECEK

Müftülük tarafından okunan hutbe ve vaazlarda anız yangınları konusunda bilinç oluşturulmaya çalışıldığını belirten Valilik “Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün ekipleri, eğitim ve denetimlerini sürdürmektedir. Anız yakan çiftçilerin tarımsal destek primlerinin kesilmesi yönünde çalışmaların yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazılmıştır” açıklamasını yaptı.

ANIZ YAKAN 179 KİŞİYE TOPLAM 443 BİN TL CEZA KESİLDİ

Batman’da 2015–2016 yılında 20 Eylül 2016 tarihi itibariyle 179 kişiye 11 bin 391 dekar anız yakılan alan için toplam 443.859 TL idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada “Arazi denetim kontrol ekiplerimiz tarafından anız yangını çıkaranlara karşı idari para cezası uygulamaları eksiksiz devam etmektedir. Çalışmalar sayesinde anız yangınları minimize olmuştur. Diyarbakır’a bağlı Bismil ve Silvan İlçelerinde meydana gelen anız yangınlarından kaynaklı duman, ilimizi olumsuz yönde etkilenmektedir. Diyarbakır Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmış olup, çalışmalarımız devam etmektedir” denildi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete