SPOR

Ankara Açık Deniz Yüzücüsü Kamil Resa Alsaran Cook Boğazı'nı Başarıyla Geçti

Ankara Açık deniz yüzücüsü Kamil Resa Alsaran, Cook Boğazı'nı başarıyla geçerek Okyanus Yedilisi parkurunda beşinci etabı tamamladı.

Ankara Açık Deniz Yüzücüsü Kamil Resa Alsaran Cook Boğazı'nı Başarıyla Geçti
03-04-2024 16:09
Google News

Ankara Açık deniz yüzücüleri, 2008 yılından itibaren Oceans Seven parkurunu tamamlamaya başladı. Toplam 206 kilometrelik parkuru şimdiye kadar 27 yüzücü tamamlarken, 11 sporcu ise bir kanal daha geçtiği takdirde parkuru bitirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Kamil Resa Alsaran, dün 23 kilometrelik Cook Boğazı'nı başarıyla geçerek 5 etabı tamamlayan ilk Türk yüzücü oldu. Alsaran'ın bundan sonraki hedefi Hawaii'deki Molokai Kanalı ve Japonya'daki Tsugaru Kanalı'nı geçmek. Alsaran, denizde karşılaştığı zorlu hava koşullarına rağmen 12 saat 34 dakikada Cook Boğazı'nı geçti. "Burada sporculuğum dönemindeki en kötü hava şartlarıyla karşı karşıya kaldım. Tüm bunlara rağmen kötü bir derece elde etmediğimi düşünüyorum. Bu parkurlarda önemli olan süre değil, tamamlayabilmektir. Beşinci etabı tamamladığım için çok mutluyum. " açıklamasında bulundu. Alsaran, başarısında kendisine destek olan eşi ve oğluna teşekkür etti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete