SPOR

Ankara'da Kadın Atlı Okçu: Başarının Sırrı Azim ve Kararlılık

Ankara Pursaklar'da İngilizce öğretmenliği yapan geleneksel atlı okçu sporcusu Sevilay Çakır, spora olan tutkusunu ve başarı hikayesini paylaştı.

Ankara'da Kadın Atlı Okçu: Başarının Sırrı Azim ve Kararlılık
08-03-2024 13:39
Google News

Ankara Pursaklar'da bir ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapan geleneksel atlı okçu sporcusu Sevilay Çakır, spor hayatını AA muhabirine değerlendirdi.

Öğrencilerinin de atlı okçuluğu merak ettiğini söyleyen Çakır, kendisinin yaklaşık 10 yıldır atlı okçuluk yaptığını, eşinin teşvikiyle bu spora başladığını ve Türkiye Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Kadın atlı okçuların sayısının arttığını ve rekabetin artık çok daha profesyonel bir seviyede olduğunu vurgulayan Çakır, hedeflerinin yurt dışında ülkemizi temsil etmek olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda iki çocuğuna da annelik yapan Çakır, spor ve annelik arasında denge kurmayı başardığını ifade etti. Eşi Davut Çakır ise kadınların atlı okçuluk branşında daha fazla yer alması gerektiğine inandığını söyledi. Çakır ailesi, Türk kültürünün önemli bir parçası olan atlı okçuluğu ailecek yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete