SPOR

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığından Spora İlk Adım Projesi

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Spora İlk Adım Projesi ile ilkokul öğrencilerine spor alışkanlığı kazandırılıyor. Projede 26 farklı spor branşıyla 479 bin 466 öğrenciye ulaşıldı.

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığından Spora İlk Adım Projesi
28-02-2024 13:10
Google News

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Spora İlk Adım Projesi kapsamında, ilkokul öğrencilerine düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sporla tanışmaları ve sosyal hayata katılmaları hedefleniyor. Proje, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 8 ilde pilot uygulama olarak başlatıldı ve 84 antrenörün katılımıyla birçok spor branşında eğitimler verildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ise projenin kapsamı genişletilerek 81 ilde uygulanmaya başlandı ve spor branş sayısı 26'ya çıkarıldı. Toplamda 3 bin 834 okulda, 4 bin 344 antrenörün katılımıyla 479 bin 466 öğrenciye ulaşıldı. Spora İlk Adım Projesi, çocuklara sporu sevdirmek ve hareketli bir yaşam tarzı benimsetmek amacıyla büyük bir öneme sahip.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, projenin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin spor alanındaki başarılarını istikrarlı hale getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bakan Bak, sporun gençler arasında yaygınlaşmasını ve uluslararası arenalarda Türkiye'yi gururla temsil eden sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"Spora İlk Adım" projesi, Türk gençliğini daha hareketli ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye teşvik ederek, geleceğe daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete