YAŞAM

“ANKARA LİSESİ VAR İSE BATMAN LİSESİ DE OLMALIDIR”

Batman Lisesinin 70–71 mezunlarından Yusuf kemal Işık, Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı şiarı ile sürdürdüğümüz kampanyaya destek vermek üzere Batman’a geldi.

“ANKARA LİSESİ VAR İSE BATMAN LİSESİ DE OLMALIDIR”
06-09-2017 23:08
Google News

 “BATMAN ÜNİVERSİTESİ GİBİ BATMAN LİSESİ DE OLMALIDIR”

Diyarbakır karayolları Müdürlüğünde Araştırmacı olarak çalışan Işık “Uzun uğraşlar sonucu 1968’de Batman Lisesi açıldı. Dönemin gençleri olarak buna çok sevindik. Çünkü Batman’da lise yoktu. Kaydımızı bu okula yaptırdık. İlk eğitimimizi, TPAO Tesislerinde Kız Meslek Okulu binasında görmeye başladık. Şimdiki Batman Lisesi binası yapılınca buraya taşındık.

O zaman Müdürümüz Gülpaşa Sezer’di. Aynı zamanda edebiyat derslerine girerdi. Fevzi Bey fizik derslerine, Celal Ufku Hocamız ise Biyoloji derslerine giriyordu. Gençler, okula severek gelir giderdi. O yıl Batman Lisesi, ilk mezunlarını verdi. O dönemin bütün mezunları üniversiteye girdi. Bu okulun isminin değiştirilmesi uygun değildir. Batman, bütün Türkiye’de isim yapmış bir şehirdir. Bu şehrin adını taşıyan bir okul da olmalıdır. Nasıl ki Ankara Lisesi var ise Batman Lisesi de olmalıdır. Nasıl ki Batman Üniversitesi var ise Batman Lisesi de olmalıdır. Biz mezunlar, isim değişikliğine tepkiliyiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete