EĞİTİM

Anlamlı etkinlik, ikinci gün de devam etti

Atatürk Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle organize edilen program, ikinci gün de devam etti.

Anlamlı etkinlik, ikinci gün de devam etti
08-12-2017 14:33
Google News

ÖĞRENCİLER, TOPLUMA ANLAMLI MESAJLAR VERDİ
Okulun Psikolojik Danışmanı Fadime Yeter Çavumirza’nın öncülüğündeki programın ikinci etabı, 7. ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlendi. Engelli haklarına karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan ve okulun konferans salonunda gerçekleşen program, okul idarecileri, öğretmen ve velilerden büyük ilgi gördü.

TOPLUMA DÜŞEN GÖREVLER HATIRLATILDI
Programda sahne alan öğrenciler, yaptıkları gösterilerle, engellilerin yaşadığı zorluklar ve bunları aşabilmek için topluma düşen görev ve sorumluluklara dikkat çekti. "Sev Kardeşim" adlı şarkıyı işaret dili ile seslendiren öğrenciler, sevgi ve hoşgörüyle tüm engellerin aşılabileceği mesajını verdi. Öğrencilerin, kendi emekleri ile hazırladığı engelli sandalyesi, büyük ilgi çekti. "Engel- Sizsiniz " mesajıyla da engelli bireylere toplumsal desteğin önemi vurgulandı. Psikolojik Danışman Çavumirza, farkındalık eğitiminin 1 hafta süreceğini söyledi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete