EĞİTİM

“ANNE SÜTÜ KADAR MUCİZEVÎ BESİN YOKTUR”

Batman Medikal Park Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. M. Mehmet Alp, çocuklarda emzirme ile ilgili annelere önemli bilgiler verdi

“ANNE SÜTÜ KADAR MUCİZEVÎ BESİN YOKTUR”
09-01-2019 16:26
Google News

Alp “6. aydan sonra anne sütü tek başına hızla büyüyen bebeğin fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalır, bu yüzden artık ek besinlere başlanmalıdır. Bu dönemden sonra emzirmeye devam edilmesi anne ve bebek arasındaki bağı sürekli kuvvetlendirir ve bebeğin psikolojik gelişimi üzerinde pozitif etki gösterir” diyor.

ZAMANLAMA ÖNEMLİ

Emzirmeyi sonlandırma anne ve bebek için doğru zaman ise sorunsuz geçeceğinin altını çizen Dr. Alp, “Memeden kesme dönemi birçok annenin duygusal karmaşa yaşadığı bir süreçtir. Unutmamak gerekir ki bu dönemde en az bebek kadar anne de yıpranır. Bu süreçte kararlı davranmalısınız. Kararsızlıklarınız ve sürekli yeniden başlamalar çocuğunuzu duygusal olarak daha çok zorlayacaktır. Bebeğin yeterince kilo almadığını düşünen anneler bebeğine sütünün yaramadığı kaygısına kapılır ve yaramayan sütü vermenin bebeğe zarar vereceği düşüncesiyle anne sütünü sonlandırabilir. Hâlbuki bebeğe bundan daha yararlı daha mucizevi bir besin yoktur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete