TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Antalya Bisiklet Turu'nun ilk etabı sona erdi

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından olan Antalya Bisiklet Turu'nun (Tour of Antalya) Side-Antalya etabı tamamlandı.

Antalya Bisiklet Turu'nun ilk etabı sona erdi
09-02-2024 06:37
08-02-2024 20:38
Google News

Side Antik Kenti'nden başlayan ilk etapta bisikletçiler, 137,7 kilometre pedal çevirerek Manavgat Şelalesi, Aspendos ve Perge antik kentleri ile Antalya Havalimanı'ndan geçerek ve Prof. Dr. Erdal İnönü Parkı'nda yarışı tamamladı.
Tarteletto–Isorex takımından Timothy Dupont, 2.52.08'lik derecesiyle organizasyonun ilk etabını kazandı. Yarışın ikincisi Team Polti-Kometa'dan Giovanni Lonardi olurken, Bahrain Victorious'tan Alberto Bruttomesso üçüncü sırayı aldı.
İlk yarışın galibi Timothy Dupont, en iyi sprintere verilen "sarı" ve genel klasman liderine giydirilen "magenta" renkli mayoyu kazandı. Alpecin-Deceuninck'ten Henri Uhlig, en iyi tırmanışçıya verilen "turuncu" mayo ödülünü aldı. Rembe Pro Cycling Team'den Paul Wright de "yeşil" mayoyu elde etti.
Sporculara ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve BHM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut takdim etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete