SPOR

Antalya Sahilleri, güneşi, doğası ve at oteli

Antalya'nın turistik ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra at otelindeki hizmetler

Antalya Sahilleri, güneşi, doğası ve at oteli
24-03-2024 12:09
Google News

Antalya, dünya genelinde turistleri güneşi, doğası, tarihi kentleri ve kültürel değerleriyle ağırlayan önemli bir destinasyondur. Ancak şehir sadece bu özellikleriyle değil, aynı zamanda milyon dolarlık atları da konuk etmektedir.

Türkiye Binicilik Federasyonu'na bağlı Döşemealtı ilçesinde hizmet veren ve işletmeciliğini Gül Uysal'ın yaptığı at oteli, yarışlara hazırlanan ya da binmek için sahibinin teslim ettiği atları ağırlamaktadır. Otelde, veteriner kontrolünde beslenen atların otundan yemine, ilacından vitamine kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Seyisler tarafından sürekli kontrol edilen atlar, yarış zamanında özel tırlarla yarışın yapılacağı yere nakledilmektedir.

At otelinin işletmecisi Gül Uysal, kızının at biniciliği tutkusundan esinlenerek bu işi devraldıklarını ve faaliyetlerini geliştirdiklerini belirtmektedir. Otelde 46 at bulunmaktadır ve 15'i pansiyon hizmeti vermektedir. Diğer atlar ise binicilik dersleri almak isteyenlere hizmet vermektedir. Uysal, atların en iyi şekilde hazırlanması için tüm ihtiyaçlarını üstlendiklerini ve 16 kişilik uzman bir ekiple çalıştıklarını vurgulamaktadır.

Atların beslenmesinden bakımlarına kadar her detayla ilgilendiklerini belirten Uysal, atların diş bakımlarının yılda bir kez yapıldığını ve nallarının da düzenli olarak değiştirildiğini ifade etmektedir. Antalya'daki at oteli, atların sağlıklı bir şekilde bakımını yaparak hem at sahiplerine hem de binicilere hizmet vermektedir.

Uysal, atların başarılı bir şekilde yetiştirilmesi ve bakımının yapılması için titizlikle çalıştıklarını ve her türlü ihtiyaca anında müdahale ettiklerini belirtmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete