SPOR

Antrenör Eğitiminde Anadolu Üniversitesi İşbirliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasındaki antrenör eğitim protokolü hakkında detaylar

Antrenör Eğitiminde Anadolu Üniversitesi İşbirliği
13-03-2024 15:09
Google News

Ankara Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi ile 4 yıl önce imzalanan "antrenör temel eğitiminin uygulanmasına ve geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü" hakkında bilgi verildi. Bakan, bu protokol kapsamında 2 aşamalı eğitimlerden 129 bin 186 kişinin yararlandığını belirtti. Eğitimlerde temel eğitimlerin Anadolu Üniversitesi'nde, uygulamalı eğitimlerin ise ilgili federasyonlar bünyesinde verildiği vurgulandı. Bakan, eğitimlere katılan antrenörler ve akademisyenlere teşekkür ederek, ülkedeki antrenör eğitiminin bilim ve teknolojiyle modernleştiğini vurguladı.

Bakan, antrenör adaylarına 5 farklı modülde eğitim verildiğini ve yeni antrenör eğitim programının Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasındaki protokol ile başlatıldığını açıkladı. Temel eğitim sürecinde kullanılan kitapların hazırlık sürecinde birçok akademisyenin görev aldığı belirtildi.

Sonuç olarak, antrenör adaylarının başarılı bir şekilde eğitim aldıktan sonra ilgili federasyonların açtığı uygulama eğitimine tabi tutuldukları ve programı başarıyla tamamlayan adayların antrenör belgelerini aldığı ifade edildi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete