GÜNDEM

“ARAÇLARA BRANDA ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”

Yaz aylarında ilimizde toz ve dumandan kaynaklı hava kirliliği oluştuğuna dikkat çeken Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istedi.

“ARAÇLARA BRANDA ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”
26-06-2014 22:04
Google News

Hafriyat, kum, kömür, hububat veya tozutmaya neden olacak malzeme yüklü kamyonların yük taşıma esnasında branda kullanmadıklarına dikkat çeken Dernek Başkanı Recep Kavuş “yük taşınması esnasında araçlardan dökülen toprak, kum gibi malzemeler hem çevreyi kirletmekte hem de trafikte tehlikeye neden olmaktadır. Doğalgaz, karayolları köprülü kavşak ve yol çalışmaları ve belediyenin alt yapı, asfalt çalışmaları için yapılan kazılarda da taşımacılık yapan araçlarda da aynı durum söz konusudur” dedi.

HALK SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR SORUN

Kavuş açıklamasının devamında “İnşaatlardan toprak çeken, inşaatlara kum veya tuğla çeken kamyonlar, yola toprak dökmemesi için gerekli tedbirin alınmadığından dolayı cadde ve sokaklar kirleniyor. Kurallara riayet edilmediğinden caddeler kışın çamur, yazın ise kirlenerek tozlanmaktadır. Bu kirlilik halk sağlığı açısından da önemli bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Trafik Polislerine ve Çevre Müdürlüğüne seslenen Kavuş “Trafik polisleri, zabıta ekipleri ve İl Çevre Müdürlüğü ekipleri iş birliği içerisinde bu soruna çözüm bulmalıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?