GÜNDEM

ARGÜNAĞA “HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM”

ARGÜNAĞA “HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM”

ARGÜNAĞA “HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM”
08-10-2014 15:49
Google News

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Batman’da çıkan olaylara yönelik basın açıklaması yapan Mazlumder Şube Başkanı Hasan Argünağa, halka sağduyu çağrısı yaptı.

Her türlü provokasyondan uzak durulması gerektiğini ifade eden Argünağa “Kobanê’ye saldıran IŞİD’e halkımızın gösterdiği demokratik her türlü tepkiyi destekliyoruz. Batman halkının kitlesel demokratik tepkileri meşrudur, haktır. Ancak Kobane’yi sahiplenme adına alanlara inen kontrolsüz güç gerçeğine de tanık oluyoruz. Demokratik tepkilerini gürültü çıkararak veya sloganlar atarak gösteren büyük kitlelerin aksine, onların arasına katılarak etrafa saldıran, bankalara ve kamu mallarına zarar verenleri de gözlemliyoruz” dedi.

PARTİ TEMSİLCİLERİ DİYALOGA GEÇMELİ

Açıklamasında siyasi parti temsilcilerine seslenen Argünağa “farklı siyasi bakış açısına sahip olan siyasal parti temsilcilerini diyaloga ve önceki gün yaşanmış provokasyonlar konusunda daha etkin tedbirler almaya davet ediyoruz.  Kimden gelirse gelsin, Batman halkını birbirine düşürecek her türlü provokasyon girişimlerine karşı duyarlı olalım” ifadelerini kullandı.

AMERİKA GERÇEK HEDEFLERİ VURMUYOR

Amerika ve koalisyon güçlerinin, IŞİD’i engellemek için yeteri çabayı göstermediğini ileri süren Argünağa “İki günde Saddam’ı deviren Amerika ve koalisyon güçlerinin, önceki gün Kobanê çevresinde çıplak gözle gördüğümüz IŞİD tanklarını görmediğine inanmıyoruz. IŞİD adına konuşan bir çete sözcüsünün ifade ettiği gibi Amerika gerçek hedefleri vurmuyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?