GÜNDEM

ARICILAR MESAİYE BAŞLADI

Batman’daki arıcılar, yeni sezon için arılarını Doğu ve Güneydoğu’daki yaylalara çıkarmak için gerekli hazırlıkları yapıyor.

ARICILAR MESAİYE BAŞLADI
30-04-2020 15:14
Google News


Kaliteli ve daha fazla bal almak amacıyla bu işi gezgin olarak yürüten Batman'daki üreticiler, bal yolculuğuna çıkmak için arı dolu kovanlarının bakımıyla uğraşıyor. Batman'da 12 senedir arıcılık yapan Mehmet Ekmiş (35), 450 kovanı olduğunu belirtirken “Sonbaharda arıları Batman'ın Kuyubaşı Köyüne götürüyoruz. Mevsim yağışlı geçti. Arılar polen topluyor, yavru atıyor ve gelişiyor. Mayısın ortalarına kadar burası yoğun. Haziran’a doğru arılar buralarda yeterince nektar bulamadığı için rakımı yüksek yeni çiçek açmaya başlayan Muş yaylalarına gidiyoruz. Daha sonra kekiğin bol olduğu Bitlis yaylalarına göç ediyoruz. Kışa doğru arılarımızı kışlak için tekrar Batman’a getiriyoruz. Bal, polen, arı sütü, propolis ve bal mumu gibi bütün arı ürünlerden faydalanmaya çalışıyoruz” dedi. 
 

BU SENE DAHA FAZLA VERİM BEKLİYORUZ
Batman Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Demir de ilde arıcılıkla uğraşan yaklaşık 360 işletme bulunduğunu belirtirken “Batman'da geçen sene 610 ton bal hasadı yapıldı. Bu sene baharda ilimiz çok güzel yağış aldı. Flora daha zengin olacak. Bu sene daha fazla verim bekliyoruz” dedi. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete