GÜNDEM

Arıcılar umutlu

Batman'da yeni sezon hazırlığı yapan arıcılar, bu yıl bol yağış ve hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi sonucu rekoltenin iyi olmasını bekliyor.

Arıcılar umutlu
21-04-2022 09:15
21-04-2022 10:36
BATMAN
Google News

Sezon hazırlıklarını sürdüren arıcılar, bakımlarını yaptıkları kovan ve arılarını Kozluk, Gercüş ve Hasankeyf İlçelerinin yüksek kesimlerine götürüyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın “Kentte geçen yıl kuraklıktan dolayı 356 ton olan bal rekoltesinin bu yıl havanın mevsim normallerinde seyretmesi nedeniyle 500 bin ton civarında olmasını bekliyoruz” dedi.

“ARILAR GEÇEN YIL KENDİNİ GELİŞTİREMEDİ"

Batman'da 10 yıldır arıcılık yapan Barış Doyar, “Geçen sene kuraklık nedeniyle bal rekoltesinin düştü. bu yıl mevsim şartlarının olumlu seyretmesiyle balda yüksek rekolte bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl şiddetli kuraklık oldu. Yağışların az olması, havaların ani ısınması nedeniyle arılar kendini geliştiremedi. Kovan gelişemediği için arıları yaylaya götürdük ancak yaylalara gitme konusunda da geç kalındığı için arılar nektar alamadı ve rekolte önceki yıllara göre çok düşük oldu. Yeni sezondan umutluyuz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?