HALKIN SESİ

ARNAVUTKÖYSPOR MAÇI

İstanbul deplasmanında Arnavutköyspor ile Batman Petrolspor maçını izledim ve  elimden geldiği kadarıyla sizler için bu maçı yorumlayacağım.

ARNAVUTKÖYSPOR MAÇI
11-12-2022 19:15
Google News

İstanbul deplasmanında Arnavutköyspor ile Batman Petrolspor maçını izledim ve  elimden geldiği kadarıyla sizler için bu maçı yorumlayacağım.

Geçen sezon 3. Ligde aynı grupta, bugün gibi rüzgârlı ve soğuk aralık ayında karşılaşmıştık. Bu kez 2. ligde karşı karşıya geldik. Bolluca stadında göze ilk çarpan, yeni görüntüsüyle hibrit çim saha ve takımlarına destek veren sponsorların stadın çeşitli yerlerine astıkları reklam ve afişleriydi. Tabii böyle güçlü sponsorların günümüz futbolunda tüm takımların ihtiyacı olduğu kanısındayım.

Maçın ilk yarısında rüzgarı arkasına alarak avantaj sağlayan Batman Petrolspor iyi bir giriş yaptı. Diziliş olarak 4-3-1-2 başladı. Rakibini ilk 10 dakika sahasına kilitledi ve yine aynı dakikalarda rakibi kendi sahasında baskıladı. Bu dakikalarda maçta, estetik olarak akıllarda kalacak bir pozisyon gerçekleşti. Sağ kanattan Mehmet Küçükdurmuş’un yaptığı ortaya Berat Satılmış güzel bir voleyle vurmasının akabinde topu rakip kaleci Fatih Gülmez güçlükle kornere çeldi. Arnavutköyspor rüzgara karşı oynadığı için topu oyuna koymakta zorlanıyordu. Ama kaptanları Mert Caymaz’ınkısa toplarla takımını rahatlatmaya çalışarak oyunu dengeye getirmeye çalışması dikkatlerden kaçmıyordu.

Topla oynamalarına bakarsak; Batman Petrolspor daha çok oynasa bile bunlar geri ve yan paslardan öteye gidemiyordu. Özellikle takımın orta sahasına diyecek bir şey bulamıyorum. O kadar ki, varlıkları ile yoklukları bir gibiydi. Orta saha üçlüsü o kadar kopuk oynuyorlardı ki bunu ve hocanın neden maç boyu müdahale etmediğini halen anlayamadım.

Hele Okan Toprak’ın takım hücuma kalkmışken orta sahada yapmış olduğu yanlış pas, nerdeyse Petrolspor’un gol yemesine neden olacaktı. 5 numaralı Ebu Sıddık’ın maç boyunca sahada gezip durması inanılacak gibi değildi. 38-39 yaşında Dünya kupasında oynayanları görüyoruz. Fakat gençliğinin baharında olan oyuncularımız maalesef sahada gezip duruyorlar.

2. yarıda takımlar için bir şey değişmemiş gibi ruhsuz futbol devam edip durdu. Arnavutköyspor takımının kaptanı Mert Cambaz coşturmaya çalışsa da hırsının kurbanı olarak rakibine attığı dirsek ile 2. Sarı kartı görerek maçın 65. Dakikasında takımını 1 kişi eksik bıraktı. Rakip takım eksik kalınca Batman Petrolspor teknik yönetiminin bir hamle yapmasını bekledik. Rakibe baskıyı artırarak 3 forvete dönmesini beklerken sahadaki kötülerden Mehmet Küçükdurmuş’u alıp yerine İlter Ayyıldız’ı alarak aynı sistemde oynamaya devam etti.

Bu kadar güzel bir zeminde oynanan oyun, 2 takım için de adeta rezaletti. Bu sezon ilk defa izlemiş olduğum Petrolspor şahsım adına hüsrandı. 2 stoperin birbiriyle uyumu, sağ ve sol beklerin maç boyunca rakip sahaya adeta korkarak geçmeleri, orta sahada hiç kimsenin sorumluluk almayışı veforvette oynayan Melih Kılıç ile Mehmet Küçükdurmuş’un kesmemek için bir arada oynatma çabası dikkatlerden kaçmayacak ayrıntılardı. Maç boyunca kanatlardan ceza sahasına doğru korner atışlarından başka yan top gelmeyişi ve kocaman bir 2. Lig yapılanması olan takımda kanatta oynayacak oyuncu olmaması enteresan bir durumdu.

30 dakika boyunca 1 eksik oyuncu ile oynayan takıma karşı bir üstünlük sağlayamaması ve alınacak galibiyetle rakibinin üstüne çıkacağı bir maç iken bu avantajını kullanamadı.

Bu hafta oynanacak Şanlıurfaspor maçı ile devre arasına gidilecek. 1 aylık aradan sonra 2. Devre maçları başlamadan Batman Petrolspor acilen orta saha, defansın sağ sol bekleri ve kanatlara en az 6-7 takviye yapması gerekiyor. İnegölspor, Bursaspor ve Tarsus İ.Y. ve bir çok takım devre arası kendilerini mutlaka düzeltecek ve revize yapacaklardır.

Gönlümüz play-off’larda olup korkulu rüya görmemek temennisi ile.

Hoşçakalın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete