GÜNDEM

ARSA SATIŞA ÇIKARILDI

Şafak Mahallesi Millet Bahçesi yanında belediyeye ait olan ve atıl durumda bulunan yaklaşık 3 dönüm arazi iddialara göre, alanı kullanan vatandaşlardan habersiz satışa çıkarıldı.

ARSA SATIŞA ÇIKARILDI
05-12-2021 14:50
05-12-2021 14:53
Google News

Alanda faaliyet gösteren Umut Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Selman Yılmaz “Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin’in bu konuda tam olarak bilgi verilmediği kanaatindeyim” dedi.

“HABERİMİZ OLMADAN KOMİSYONDAN GEÇİRİLMİŞ”

Alınan bilgiye göre, Şafak Mahallesi Millet Bahçesi yanında bulunan 3 dönümlük alanın satışı için işlemler baladı. Üzerinde gösteren Umut Rehabilitasyon Merkezi’nin de bulunduğu alanın satışa çıkarılması, şaşkınlık yarattı. Alanı kullanan vatandaşlar, olayla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Umut Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Selman Yılmaz “Okulun bahçesinde bulunan Belediyeye ait hazine arazisini okul olarak defalarca resmi başvuru yapılmasına rağmen bir netice alınmadık. Verilen cevap tüm komşuların birlikte hareket etmesi gerektiğini aksi takdirde parselin dağıtımı yapmayacağını beyan ettiler. Ancak akabinde belediye bizden habersiz bahçe alanımızı bir müteahhitte satışı ile ilgili meclis kararını aldığını duymanın üzüntüsü içindeyiz. Şuan satış işlemine hazır olduğu bugünlerde satışın direk şahsa yapılmasını kararlaştırdığını öğrendik. Kurumumuzda bölgenin en donanımlı ve büyük okulu bahçe alanımızı yıllardır kullanmaktayız. Satışı yapılması durumunda hak önceliği bizim olduğu ve bahçe alanında at terapi alanı spor salonu, ağaçlar, sosyal ve kültürel aktivite alanı olarak kullanmaktayız. Herhangi bir bilgi ve beyan alınmadan komisyondan geçirildiğini öğrendik. Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin’in bu konuda tam olarak bilgi verilmediği kanaatindeyim. Kendisinin engelliler hususunda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?