GÜNDEM

ARSLAN “YEREL BASIN, YEREL DEMOKRASİNİN HAYATA GEÇMESİNİ SAĞLIYOR”

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, “Yerel basınımız yerel demokrasinin hayata geçmesini sağlıyor.

ARSLAN “YEREL BASIN, YEREL DEMOKRASİNİN HAYATA GEÇMESİNİ SAĞLIYOR”
29-09-2016 00:02
Google News

Haberleşmenin yanı sıra eğitim işlevini yerine getiriyor, yerel kahramanların ve siyasetçilerin çoğalmasını sağlıyor, ekonomik haberleşmeyi sağlıyor, yerel sorunların çözümüne aracılık ediyor. Dolayısıyla yerel basınımızın var ve güçlü olması kamu menfaatinin hayata geçmesinde önemli bir aracılık hizmetini yerine getiriyor” dedi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, valiliklerin basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü personelleri ile illerde gazete kontrol kurulu üyesi olarak görev alanlara yönelik düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

“Resmi İlanların Yayınlaması Sırasında Karşılaşılan Sorunlar” başlıklı konuşmasına, Basın İlan Kurumu’nun dolayısıyla resmi ilan ve reklamların geleceğiyle ilgili tartışmaları anımsatarak konuşmasına başlayan Arslan, “Resmi ilanlar gidecek mi?” sorusunun; cevabı yönünden gazeteleri ve basın sektörünü doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Bunun bugünün problemi olmadığını dile getiren Arslan, “Dün vardı, bugün var ve yarın da olmaya devam edecek. Şimdi etrafımıza, dünyaya baktığımız zaman medya, siyaset ve ticaret ilişkisine baktığımızda yönetimin, iktidarın, medya ile olan ilişkisine baktığımızda şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir defa hükümet etme iradesi, kitle iletişim araçlarının kontrolünü değilse bile içinde olma ihtiyacını hissediyor. Çünkü geniş kitleleri haberdar etmenin yanı sıra güdülemenin en önemli yolu kitle iletişim araçları.”

“YEREL BASININ VARLIĞI KAMUNUN MENFAATİDİR”

Yerel basına ayrı bir parantez açmak istediğini ifade eden Arslan, “Yerel basınımız yerel demokrasinin hayata geçmesini sağlıyor. Haberleşmenin yanı sıra eğitim işlevini yerine getiriyor, yerel kahramanların ve siyasetçilerin çoğalmasını sağlıyor, ekonomik haberleşmeyi sağlıyor, yerel sorunların çözümüne aracılık ediyor. Dolayısıyla yerel basınımızın var ve güçlü olması kamu menfaatinin hayata geçmesinde önemli bir aracılık hizmetini yerine getiriyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete