SİYASET

“ARTIK ARKANIZDA İKTİDAR YOK”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Belediyesi'nde düzenlenen “Daha Tutuklanmamış Belediye Eşbaşkanları İle Buluşma” Toplantısına katılmak üzere ilimize geldi.

“ARTIK ARKANIZDA İKTİDAR YOK”
25-10-2015 20:36
Google News

Demirtaş, konuşmasında AK Parti'nin sözlü talimatlarını yerine getiren ve hukuksuz işlere imza atan vali, kaymakam, emniyet müdürü ve savcıları uyardı.

“1 KASIM’DA AK PARTİ, DAHA DA ZAYIFLAYACAK”

Bürokratlara “Arkamızda saray ve iktidar var” düşüncesini terk etmeleri tavsiyesinde bulunan Demirtaş “AKP'yi biz düşürdük iktidardan. Öyle bir hava ile çalışıyorlar ki zannedersin 400 milletvekili alacaklar. Biz halen devlete hâkimiz, biz halen tek başımıza bir gücüz, anlayışı yaratılmaya çalışılıyor. Hayır! Öyle bir şey yok. Biz onları iktidardan düşürdük. Hükümet değiller. Onların arkasındaki suçun, günahın tarafı olan valiler, kaymakamlar, savcılar, emniyet müdürlerine tekrar hatırlatmak istiyorum, nasıl olsa arkamızda bir saray var, hükümet var diyerek yanılıyorsunuz. 1 Kasım'da karşınızda daha zayıf bir AK Parti olacak” dedi.

“KOLTUĞU KAYBEDİNCE YARGILANACAKLARINI BİLİYORLAR”

Hukuksuzluk yapanların yargılanacağını ve hesap vereceğini kaydeden Demirtaş “Sistem çökmüş. Devleti yönetenler, bir bütün olarak ahlaksızlık sistemine dönüşmüş durumdalar. Biz seçimi kazanalım da geride nasıl bir tahribat bırakmış olursak olalım, düşüncesi var. Koltuğu kaybettiklerinde nasıl bir durumla karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar. İşledikleri işlerin hukuk karşısında hesabının sorulacağından eminler” ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMALAR, ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA YAPILIYOR

HDP'li 20 Belediye Eşbaşkanının tutuklandığını ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığını ifade eden Selahattin Demirtaş “Yapılan bu uygulamalar gizli saklı değil, aleni. Ve üstelik ülkenin cumhurbaşkanının bizzat talimatı ile yapılıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete