GÜNDEM

Artık Diyarbakır’a gitmeye gerek kalmayacak

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM) hizmet ek binası temel atma töreni gerçekleşti.

Artık Diyarbakır’a gitmeye gerek kalmayacak
10-09-2023 17:05
11-09-2023 00:34
BATMAN
Google News

Temel atma törenine Vali Ekrem Canalp'in yanı sıra AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, AK Parti İl Başkanı Akif Gür,  Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, Müftü Nihat Kök,  Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer katıldı.

İHALE BEDELİ 38 MİLYON TL

OTTM binası hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat “Yaklaşık 38 milyon TL'ye ihale edilen Onkoloji Merkezi yapım işi için yüklenici firmaya 364 gün süre verildi. Eğitim Araştırma Hastanesi’nin 1976 metrekare arsası içerisinde 760 metrekare oturma alanı, 1.978 metrekare hizmet kapalı alanı, 107 metrekare teknik kapalı  alanı olacak şekilde inşa edilecektir. Hizmet kapalı alanımız bodrom+zemin ve 1’ci kat olacak şekilde planlanmıştır. Kamu ve özel hastanelerimizdeki onkoloji kliniklerine il içi ve il dışından başvuran hasta kitlesinin almakta olduğu onkolojik tedavinin önemli bir bileşeni olan PET-CT ve LİNAC cihazdır. OTTM hizmet binasının tamamlanmasıyla bu eksiklik giderilerek özellikle Diyarbakır Malatya ve Elazığ gibi İl dışına sevklerin önüne geçmek ve ilimize yakın olan Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl ve sınırımıza yakın olan Duhok, Zaho, Erbil’e kadar bu hizmet verilecektir” dedi.

“2000’Lİ YILLARDA SAĞLIKTA REFORMUNU BAŞLATTIK”

Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp "Reform ihtiyacı bütün kamu kurumları için bir zarurettir. Eğer özel sektör söz konusuysa şirketler için de bir zarurettir. Bir STK için bile bir zarurettir. Türkiye'de 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan en etkili kamu yönetimi reformlarından bir tanesi, 2000'li yılların başında başlatmış olduğumuz Sağlıkta Reform projesidir. Bu proje ile daha önce yetersiz durumda olan fiziki mekânlarımızı çeşitlendirdik ve kapasitelerini de arttırdık” dedi.

“YATAK KAPASİTEMİZ YÜZDE 420 ARTTI”

Hastane yatak kapasitesi hakkında bilgi veren Vali Canalp “Batman'da 2000 yılındaki yatak sayısı 271 iken bugün bin 150’ye ulaştı. Yani Batman'daki yatak kapasitemiz yüzde 420 artış göstermiştir. 2000'li yılların başında bu reform başlamadan önce pratisyen hekim sayımız 74 iken, bugün 218'dir. Planlı, programlı büyüyen ve bir gelecek perspektifi olan bir il halinde inşallah geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

“HASTALAR BATMAN’DAN DİYARBAKIR’A GİTMEYECEK”

Yeni onkoloji merkezinin hizmete girmesiyle birlikte hastaların artık Batman’dan Diyarbakır’a gitmesine gerek kalmayacağını belirten Vali Canalp “Buradaki bu merkez bittiği zaman inşallah bundan sonra Batman'ın hastaları Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmayacak. Ama Muş'tan, Bitlis'ten, Mardin’den, Tatvan’dan ve değişik illerden de hastalarımızı Batman'a kabul edebilir hale geleceğiz. Yani Batman artık sağlıkta da bölgesel bir merkez olma yönünde de önemli bir adım atmış olacak" dedi. (Ali Uslu/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete