SPOR

“ARTIK ŞAMPİYONLUK YAŞAMANIN ZAMANI GELDİ”

Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, aylık değerlendirme toplantısı kapsamında Batman’daki gazetecilerle biraya gelerek, merak edilen konulara açıklık getirdi.

“ARTIK ŞAMPİYONLUK YAŞAMANIN ZAMANI GELDİ”
31-01-2018 19:33
Google News

PETROLSPOR KULÜP BAŞKANI EKREM KONAÇ: “ARTIK ŞAMPİYONLUK YAŞAMANIN ZAMANI GELDİ”

Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, aylık değerlendirme toplantısı kapsamında Batman’daki gazetecilerle biraya gelerek, merak edilen konulara açıklık getirdi.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, Futbol Direktörü Tarık Yurttaş, altyapıdan takıma yeni katılan Hasan Kılıç, yeni transfer Hakan Soylu, Atilla Erel ve Reha Kurt, Litai Cafe ve Restoran’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kulüpteki gelişmeleri ve mali yapıyı şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmayı ilke edinen Petrolspor yönetimi, kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraya gelip takımın son durumu ve önümüzdeki süreçle ilgi durum değerlendirmesi yaptı.

“SON 4 MAÇIN 3’NÜ DIŞARIDA OYNAYACAĞIZ”

Petrolspor’un kalan maçlarla birlikte ligi ilk 3’te bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Konaç, “Ligde 15 maçımız kaldı. Bu maçların 7 tanesini kendi sahamızda 8 ise dışarıda oynayacağız. Bizim açımızdan son 4 hafta fikstür acısından dezavantaj olarak görünüyor. Son 4 maçın 3’nü dışarıda oynayacağız. O yüzden son maçlara kalmadan belli bir yere tutunmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ligi ilk 3’te bitirmek. Artık bir şampiyonluk yaşamanın zamanı geldiğini düşüyoruz. Takım olarak, yönetim olarak ve taraftar olarak buna inanıyoruz” dedi. 

“MADDİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Kulübün mali yapısı hakkında bilgi veren Başkan Konaç, “Bu son oynadığımız iki maça normal primlerin iki katını ödedik. Bu iki maça yaklaşık 126 bin TL para ödedik. Gerek STK’lardan olsun gerek iş adamlarımızdan olsun destek alamaya ihtiyacımız var. Yönetim olarak bir yere kadar bunu karşılayabiliyoruz. Sezon başı 2,5 milyon TL bir borçla devraldık. Biz o borcu yaklaşık 1 milyon civarına indirdik. Ama bizim sezonluk yaklaşık 3 milyon TL bir giderimiz var. Kentimizin dinamiklerinin artık takımımıza sahip çıkmanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. Kulüp olarak yakaladığımız bu ivmeden dolayı ciddi bir mali desteğe ihtiyacımız var” dedi.

YENİ STADIN AÇILIŞ TARİHİNİ VERDİ

Yeni stadın açılış tarihini açıklayan Başkan Konaç, “Bu hafta kendi evimizde oynayacağımız maça daha çok taraftarın gelmesi için maçı ücretsiz yaptık. Nisan ayının başlarına doğru yeni stadımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunla ilgili çim firmalarıyla önümüzdeki hafta içerisinde görüşmelerimiz olacak. Görüşmelerimi sonuçlandırdıktan sonra yeni stadın zemin etüdünü gerçekleştirip 15 Mart tarihinde statta çim serimine başlanılacak. Tahmin ediyorum ligin son iki maçına doğru yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZ TÜRKİYE MOZAİĞİZ”

Altyapıdan A Takımına oyuncu aktarma konusunda bölgede birinci olduklarını söyleyen Başkan Konaç, “Altyapıdan üstyapıya oyuncu aktarmada bunların tümünde istatistik olarak Doğu Anadolu ve Güneydoğuda biz şuanda birinci durumdayız. Şuanda kadromuzda 13–14 tane Batmanlı futbolcu var. Kısacası her bölgeden oyuncularımız var ve biz bir Türkiye mozaiği haline geldik” açıklamalarında bulundu.

GÜNÜN SÖZÜ ATİLLA’DAN GELDİ

Basın mensupların sorularını yanıtlayan son zamanların yıldızı parlayan oyuncusu Atilla Erel, “Taraftarlarımızla aramızda özel bir bağ bulunuyor. Tribünleri dolu gördüğümüz zaman kendim için söylüyorum daha başka bir hırsa bürünüyorum. Hocamızın bize verdiği taktikler doğrultusunda oynadığımız oyunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman takım olarak korkak bir oyun sergilemedik. Daima Petrolspor’a yakışacak şekilde sahaya çıktık. Bazen yürekli kayıplar korkak zaferlerden daha önemlidir. Biz zaten her zaman elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete