GÜNDEM

ASDEP, SOKAK SOKAK GEZİYOR

Bakanlıkça, ihtiyaç sahibi aile ve bireylere ulaşılması, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmaları amacıyla başlatılan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Programı, Batman’da da Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce yürütülüyor.

ASDEP, SOKAK SOKAK GEZİYOR
12-03-2018 22:02
Google News

İKİ MAHALLEDE 1078 HANE ZİYARET EDİLDİ

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ASDEP personelleri, Çay ve 19 Mayıs Mahallelerindeki hanelere arz odaklı ziyaretler gerçekleştirdi. 1078 hane, 1211 görüşme ve 5935 kişiye ulaşan ekipler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hizmet modellerinden, ALO 183 Sosyal Destek Hattı, Evde Bakım Ücreti, Engelli Kimlik Kartı, Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti, ŞÖNİM, Eğitim-Danışmanlık, Kreş, Aile Eğitim Programı, Evlilik Öncesi Eğitim, Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi, Doğum Yardımı, Koruyucu ve evlat edindirme vb. konularda yönlendirmeler yaptı.

KURUMLARA YÖNLENDİRMELER YAPILDI

Batman Emniyet Müdürlüğü, SYDV’nin ALO 144 Sosyal Yardım Hattı, 2022 sayılı yasası (yaşlı ve engelli), Dul Aylığı, Asker Yakını Aylığı, ŞNT, Kömür Yardımı, Aşevi, Sosyal Market vb. İŞKUR, KOSGEB, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapan ekipler, verileri ASDEP Bilişim Sistemine kaydetti.

BATMAN’IN RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK

Görüşmeyi kabul etmeyen kişilere, muhtar, öğretmen, din görevlisi, komşu, aile büyüğü aracılığı ile ulaşılarak, bilgilendirilmesi sağlandı. Çalışma ile Batman’daki mahallelerin risk haritası çıkarılarak dezavantajlı aile ve bireylerin tespit, rehberlik ve yönlendirmesi amaçlanıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete